Alex Loan es situa molt a prop dels top 10 a Campillos.

Alex Loan (Tony Kart) va completar una actuació en la línia ascendent dels últims compromisos en el quart i últim meeting del Campionat d’Espanya de Karting de la categoria KF3, disputat en la pista del karting de Campillos (Màlaga). El pilot del Programa ACA karting 2009 va saldar la seva participació a l’esmentada prova amb la 11a i 13a posició respectivament en cadascuna dels dos finals disputades.
Gerard Barrabeig (Intrepid) i Adrian del Rio (PCR) van ser els triomfadors de les finals. Així doncs, el líder del campionat abans de l’inici de la cita de Campillos, Carlos Sainz Jr. (8è i 4t), no va poder confirmar la seva privilegiada posició i va perdre el títol a favor de Barrabeig.

Les coses no es van iniciar de manera positiva per a Loan en la sèrie cronometrada. Un error en la seva millor volta li va fer perdre unes dècimes que van resultar de vital importància per ocupar una plaça entre els deu millors de la classificació. Amb un registre de 1’06.377, a 8 dècimes de la pole de Barrabeig, el va endarrerir fins a 20a posició.
En les dues mànigues classificatòries, amb problemes en el motor del seu kart, Loan es va limitar ha defensar la millor posició possible, però sense opcions a lluitar per cercar un bon lloc en la graella de la primera carrera. Els seus registres en aquestes manegues van ser 19è en la primera i 18è en la següent.
En aquesta ocasió el warm up, habitual abans de les carreres, va resultar decisiu per al desenvolupament final del meeting. L’equip SportKart va fer diferents proves després de les quals van decidir canviar els reglatges del xassís i carburació i el resultat va tenir resultats molt positius.
En la primera carrera, Loan va protagonitzar una excel·lent sortida, com sempre, i la seva remuntada el va portar fins a la 11a posició al final de les 12 voltes.
La millora de la mecànica va seguir en la segona carrera, però en aquesta ocasió un toc múltiple el va endarrerir fins a la part final del grup de participants. A partir d’aquí va iniciar una espectacular recuperació que el va portar a la 13a posició. Al final d’aquesta carrera el seu equip la va qualificar com una de les millors que ha protagonitzat Loan en la seva curta trajectòria esportiva.

Thierry Canga, feia un balanç positiu del resultat aconseguit per Loan a Campillos, aquest és el motiu principal: Alex té només 14 anys, una mica més de 2 anys d’experiència en aquest món, contra una mitjana de 5/6 anys de la majoria dels altres pilots. Així doncs està en l’inici de la seva formació. Una formació que no és fàcil, segons Canga, hi ha diversos factors bàsics per ser un bon pilot: el pilot, a més de ser un gran esportista, ha de ser a la vegada “una autèntica computadora” per memoritzar i analitzar el comportament del seu kart en cada centímetre de pista, un gran comunicador per transmetre els seus missatges al seu equip amb la màxima claredat i precisió, un excel·lent líder per motivar als seus mecànics, enginyers... i, per si fora poc, un hàbil home de negocis per atreure l’interès i el suport dels seus patrocinadors. En resum, Alex té molt treball per davant per aconseguir ser el que somia: un pilot d’elit en la F1. El treball, l’esforç i la constància seran les claus per poder intentar convertir aquest somni en realitat.

Alex Loan i el seu equip realitzaran l’últim viatge a Itàlia, concretament a Lonato, per disputar l’últim meeting de les W.S.K 2009.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF