Albert Llovera disputarà una prova del Mundial y una altra de l’Europeu.

Albert Llovera va suggerir i FIAT ha donat ple suport perquè el calendari més ambiciós a nivell internacional del seu pilot es convertís en realitat. Llovera-Rozada al volant del Fiat Grande Punto S2000 estaran en el podi de sortida del Ral·li del vi de Madeira (Portugal), prova vàlida per al Campionat d’Europa de Ral·lis amb el màxim coeficient i per a l’IRC (Intercontinental Ral·li Challenge), i en el del passeig marítim de Salou per disputar la màniga catalana de Campionat de Món de Ral·lis, el Ral·li Catalunya-Costa Daurada.

El pilot andorrà, que durant bona part de la temporada centra les seves energies a competir en proves de terra, mai no tanca la porta a noves experiències encara que siguin sobre asfalt i al màxim nivell, L’any passat la prova del Campionat del Món que es disputa a Catalunya va ser la clau perquè FIAT seguís confiant en mi per el 2009. Mentre vam estar en carrera ens vam mantenir en posicions de podi. El treball va quedar a mitges, però des d’aquest mateix moment vaig tenir la plena convicció de que estaria en la següent edició per competir, si cal, amb més motivació en una prova amb què em sento plenament identificat i molt a gust al volant del Grande Punto. I per disputar la Catalunya 2009 amb el màxim de garanties, Llovera es va proposar aconseguir la inscripció en una prova de nivell internacional, Després de comentar-ho amb l’equip (PCR Sport), vam arribar a la conclusió de que competir sobre asfalt abans de la Catalunya seria molt convenient. Llancem el projecte i al final, amb el suport incondicional de FIAT, hem aconseguit reunir el pressupost necessari per afrontar la cursa de la illa portuguesa. Per què Madeira i no Bulgària o la República Txeca? Madeira és un ral·li d’asfalt de gran carisma del Campionat d’Europa i a més encaixa a la perfecció en el nostre calendari de la temporada i un altre punt al seu favor és que FIAT ,amb el seu equip oficial, disputarà la prova. També vull destacar que els organitzadors ens han demostrat que volien que fóssim a competir al seu ral·li i això sempre és d’agrair.

El traçat del Ral·li del vi de Madeira 2009, que es disputarà els dies 30, 31 de juliol i 1 d’agost, té un traçat amb 21 especials (11 diferents) que sumen 289 kms., cronometrats. Cal destacar que la carrera es tancarà amb el segon pas per l’especial Chao dóna Lagoa que amb 21,93 kms., és la mes llarga de la present edició de la cursa portuguesa..
La ciutat de Funchal serà el centre neuràlgic d’un ral·li que, a priori, es pot assegurar que serà molt exigent per al físic dels pilots.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF