Llovera-Rozada ja coneixen el traçat del Ral·li de Madeira.

Les dues jornades de reconeixements de la prova portuguesa vàlida per al Campionat d’Europa de Ral·lis amb el màxim coeficient i per a l’IRC (Intercontinental Ral·li Challenge) han servit perquè Albert Llovera-Borja Rozada tinguessin la primera presa de contacte amb les especials cronometrades en què disputaran a partir de divendres vinent l’edició d’aquesta temporada del Ral·li del vi de Madeira. Al final dels reconeixements, Llovera ha afirmat que la prova de Madeira res no ha d’envejar a les del mundial de l’especialitat, amb un recorregut total que s’acosta als 1000 kms., i amb especials molt boniques i variades.

Dèiem que en opinió de Llovera les especials obligaran a canviar el xip de manera ràpida per a no tenir ensurts, És potser la característica a destacar de les especials, hi ha especials amples i d’asfalt perfecte, d’altres amb sots, estretes,... en fi una varietat que ens farà mantenir la concentració al màxim. Hi ha també unes baixades increïbles, sense cap dubte els frens patiran i pel que fa a les cunetes no són precisament per confiar-se, hi ha molta vegetació i a priori no és convenient jugar-se-la perquè no es veu el que s’amaga entre les herbes. Així doncs, Llovera afrontarà la prova de Madeira sense arriscar amb el clar objectiu de fer quilòmetres al volant de seu FIAT S2000, És evident que hem vingut a Madeira a preparar de la millor manera la nostra participació en el Ral·li Catalunya, i per tant la nostra intenció és seguir la nostra adaptació a les reaccions del Grande Punto sobre asfalt i afrontar el ral·li català de mundial amb més garanties d’èxit.

L’activitat per a Llovera-Rozada al volant del Fiat Grande Punto S2000 començarà al matí de proper dijous (dia 30) amb la disputa del shakedown, és a dir l’última oportunitat per a Llovera-Rozada de deixar a punt el FIAT S2000 abans d’iniciar la competició. La cerimònia de sortida i a continuació la disputa del tram espectacle (2,18 kms.) que servirà per establir la primera classificació de la prova, completaran un primer dia de competició a la illa portuguesa.
La jornada més dura serà sens dubte la següent (divendres dia 31), en què els equips hauran de superar 12 de les especials amb gairebé 200 kms., de velocitat, Cal destacar les dues passades per Terreiros amb 21,93 kms., en els primers compassos de la jornada.
Per acabar, els equips que segueixin en competició, els quedaran 8 especials amb a prop de 120 kms., cronometrats abans d’entrar el cotxe en el parc tancat final. En aquesta ocasió l’especial decisiva tornarà a ser Terreiros, però que en direcció contrària s’anomena Chao dóna Lagoa. Serà l’especial que tancarà el ral·li.

El punt de partida del Ral·li del vi de Madeira 2009 està prevista a les 17h00 (de la franja horària de la Illa de Madeira), de dijous vinent (dia 30), amb la celebració de la cerimònia de sortida en el podi situat en una avinguda cèntrica de Funchal, localitat en què es concentra tota la logística del ral·li.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF