Segons Llovera: En el Madeira no hi ha un moment de relax.

Albert Llovera-Borja Rozada al volant de seu Abarth Grande Punto S2000 van complir el seu objectiu en el Ral·li de Madeira 2009, al aconseguir acabar una de les proves mes complicades del Campionat d’Europa de l’especialitat i de l’I.R.C., (Intercontinental Rally Challenge). Llovera va aconseguir la 21a posició en la classificació scratch final, a 22’12“ del seu company de marca, Basso-Dotta, després de concloure les 21 especials que configuraven la prova portuguesa. El pilot de l’equip oficial Abarth va ser el gran dominador de la prova, es va situar en la primera posició després de la segona especial i la va saber mantenir fins al final malgrat l’últim esforç de l’equip portuguès, Magalhaes-Magalhaes (Peugeot 207 S2000), que va lluitar pel triomf fins a l’últim sospir de la prova. Al final 3”.5 van separar a a Basso de Magalhaes, mentre que la tercera plaça del podi va ser per a l’equip de la illa de Madeira Camacho-Calado (Peugeot 207 S2000) a 42” del campió italià.

Llovera va acabar la prova molt cansada però fent una valoració molt positiva de la seva participació a Madeira: Sens dubte ha estat un ral·li molt difícil per diferents motius, per aquesta raó li dono més valor a l’haver pogut completar els més de 300 kms., cronometrats de que constava el ral·li. A Madeira m’he trobat amb un traçat molt exigent físicament que no et concedeix ni un moment de relax. Si a això li afegim la forta calor que ha fet durant els dies que hem estat en aquesta illa, que feia 10 mesos que no disputava una prova sobre asfalt i que era la primera que corríem juntament amb Borja (Rozada),... ja que és per sentir-me satisfet d’haver arribat fins al final. Que haguéssim pogut anar més ràpids? Segurament sí, però es tractava de fer quilòmetres i no prendre riscos i pel que m’han dit, anar de pressa la primera vegada que véns a córrer a Madeira és molt difícil. Per al pilot de Fiat la prova portuguesa ha tingut un problema afegit, així ho explicava: Hem tingut problemes de frens a causa de les llargues baixades que cal superar i a que amb els comandaments que faig servir per a les frenades no tinc la sensibilitat necessària per poder frenar l’estrictament necessari en cada situació. Diguem que “malgasto” els frens sense voler, això en alguns ral·lis no té importància però amb les baixades que hi ha al Ral·li de Madeira les conseqüències són nefastes per a mi ... em quedo sense frens.
Una vegada superat el test de Madeira, Albert i el seu equip (PCR Sport) començaran a treballar en el calendari de la segona part de la temporada, en què destaca una altra prova d’asfalt, el Ral·li Catalunya-Costa Daurada: Són ral·lis completament diferents, de totes maneres l’experiència acumulada a Madeira ens permetrà afrontar amb més confiança la prova catalana del mundial. A més coneixem les especials del Catalunya i s’adapten molt millor al nostre pilotatge, els trams són més ràpids... i a més estic convençut que la primera setmana d’octubre no haurem de suportar la calor que ha fet aquests dies aquí (Madeira).

Classificació final del Rali vinho Madeira.
1.-Basso-Dotta (Abarth Grande Punto S2000) 3h09’55.4, 2.-Magalhaes-Magalhaes (Peugeot 207 S2000) a 0’03.5, 3.-Camacho-Calado (Peugeot 207 S2000) a 0’41.7, 4.-Vouilloz-Klinger (Peugeot 207 S2000) a 0’49.4 , 5.-Meeke-Nagle (Peugeot 207 S2000) a 1’21.9. ... 21,-Llovera-Rozada (Fiat Grande Punto S2000) a 22’12.8 .

Com dèiem, a partir d’aquest moment Albert Llovera haurà de pensar en el Ral·li Catalunya-Costa Dorada (2, 3 i 4 d’Octubre) però sense oblidar el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra, durant el mes de setiembre no hi ha cap prova d’aquest campionat i per tant Llovera haurà de mantenir el bon feeling sobre terra en les proves del català de l’especialitat.


Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF