Llovera-Rozada a punt per iniciar el Ral·li RACC 2009.

Albert Llovera-Borja Rozada (Fiat Gran Punt S2000) ja estan totalment centrats en els preparatius previs de Ral·li Catalunya-Costa Daorada que s’iniciarà el proper dia 1 d’octubre amb la cerimònia de sortida que es celebrarà al podi de Salou a partir de les 20h00. En aquells moments els equips hauran superat les dures jornades (dos) de reconeixements (dies 29 i 30) i l’última prova amb el vehicle de competició (shakedown) que es celebrarà el mateix dia 1 a partir de les 8h00.

La prova del Campionat del Món de Ral·lis que es disputa en les carreteres catalanes té un deute pendent amb Llovera i aquesta temporada el pilot andorrà el vol saldar, Diguem que l’any passat ens vam quedar amb la mel en els llavis i en aquesta edició del Catalunya volem completar aquest ral·li dur i complex en el què em sento molt còmode competint.
Llovera porta molts dies sense competir, concretament des del Ral·li de Madeira el passat mes de juliol, però no ha descuidat la seva preparació ni la del seu vehicle per afrontar la Catalunya amb les màximes garanties d’èxit, És evident que una carrera de tres dies i amb més de 1300 kms., de recorregut ha de ser exigent físicament i cal estar molt preparat. Pel que fa al cotxe en acabar Madeira vam enviar el motor a Itàlia, per no tenir sorpreses desagradables durant la disputa de la Catalunya. A més el pilot andorrà tampoc no ha deixat d’evolucionar els comandaments que utilitza per a per conduir amb les mans, en aquesta ocasió ha estat el comandament del gas el que han modificat: El recorregut del gas era massa llarg i representava un esforç extra per a la meva mà. Vam intentar reduir l’esmentat recorregut, potser massa, llavors la reacció del cotxe era molt brusca. Així que ens vam centrar a trobar un terme mitjà, crec que després de diverses proves vam trobar la millor solució per pilotar amb l’esforç just. També hem corregit alguns detalls dels frens. O sigui que el FIAT també serà molt competitiu.

El tandem Llovera-Rozada aprofitaran el shakedown, 2 hores a partir de les 12h30 de dijous vinent, per donar els últims retocs als reglatges de la seva mecànica en funció del que hagin vist en el reconeixement de les especials. Per cert que de les especials una vegada més cal destacar la duresa de la primera jornada en què les tres cronometrades, que s’hauran de superar dues vegades cada una, superen els 20 kms. Una vegada més l’especial més llarga serà El Priorat-La Ribera d’Ebre que supera els 36 kms.

Després de llargues i intenses jornades de preparació, a partir de les 8h00 de proper divendres (dia 2) es donarà la sortida real al Ral·li Catalunya-Costa Dorada 2009 des del parc d’assistència ubicat un any més ales instal·lacions de PortAventura. El torn per a Llovera-Rozada arribarà, més o menys, un hora i mitja més tard (9h30) de la sortida del primer equip participant.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF