Llovera-Rozada completen la tercera etapa a un excel·lent ritme.

Les possibilitats d’estar entre els millors de la classificació de Grup N eren nul·les, malgrat tot Albert Llovera-Borja Rozada (Fiat Gran Punt S2000) van tenir l’oportunitat de retornar al ral·li i no van dubtar a seguir competint. En les dues passades per les tres últimes especials de la prova, Llovera s’ha situat de manera regular entre els més ràpids del Grup N, però el llast de la penalització per cadascuna de les especials no disputades ahir va ser una dificultat insalvable per millorar la 16a., plaça final en la classificació de la seva categoria.
Pel que fa a la lluita per al triomf absolut tot s’ha desenvolupat tal com estava previst. Se l’han jugat” els pilots de l’equip Citroën oficial, Loeb-Elena ha aconseguit el triomf seguit a 12” per Sordo-Martí, mentre que la tercera plaça ha estat per a Hirvonen-Lehtinen (Ford Focus RS WRC 09) a 42”. Després d’aquests resultats Hirvonen (84) segueix líder del mundial de pilots amb un punt d’avantatge pel que fa a Loeb (83). El títol es decidirà l’últim cap de setmana del present mes d’Octubre (dies 23,24 i 25) en el Ral·li de la Gran Bretanya.

En el mateix encreuament del Molar Pep Codinach, responsable de PCR Sport va comentar: Anem ha intentar que Albert surti demà, i ho van aconseguir. El pilot andorrà va poder iniciar la tercera etapa del 45 Ral·li Catalunya amb normalitat, així ho deixaven entendre els registres aconseguits des de la primera especial del dia. Tant els tècnics de l’equip ahir com nosaltres en aquesta tercera etapa ens hem esforçat al màxim per fer un bon final de carrera. Hem estat entre els més ràpids del G.N, fins i tot hem aconseguit una tercera plaça en el segon pas per Riudecanyes, però les coses no han estat fàcils, els problemes s’han reproduït. Llovera feia referència als problemes elèctrics que va tenir durant la primera jornada de competició, aquesta era l’explicació del pilot andorrà una vegada acabada la prova: Hem posat tot de la nostra part per seguir en carrera, però un altre dels motius que teníem en ment era comprovar si ens podíem oblidar dels problemes que havíem tingut. En això no hem tingut sort, el cotxe ha seguit fallant i fins i tot en l’última especial se’ns ha enganxat el gas i hem fet una virolla que ens a endarrerit a les últimes places de la categoria. Tenim molt treball per davant abans d’afrontar l’última cita de l’espanyol de terra.

Com esmentàvem ahir, l’última cita del Campionat d’Espanya de ral·lis de terra és l’últim repte de la temporada per a Llovera-Rozada. Es disputarà en Cabanas (La Corunya) l’últim cap de setmana d’Octubre (dies 24 i 25).

Classificació final del GrupoN-RallyRACC 2009.

1.- Brynildsen-Giraudet (Mitsubishi Lanceer Evo IX) 3h41’22.7, 2.- Asi-Zsuzsa (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 0’21.2 , 3.- Gassner-Wuestenhagen (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 2’55.5 ...
10.- Bercianos-Garduño (Mitsubishi Lancer Evo X) a 18’23.5 .
16.- Llovera-Rozada (FIAT Grande Punto S2000) a 35’04.4 .

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF