Josep M. Dabad compleix el seu objectiu més optimista a Albacete.

A la vista dels registres aconseguits, no hi ha cap dubte que Josep M. Dabad li ha pres el pols al circuit de La Torrecica, una pista en la qual mai havia competit. El pilot andorrà formant tàndem, una vegada més, amb Antonio de la Reina, ha completat una excel·lent actuació al volant d’un dels Seat León de l’equip Monlau Competició, que els ha portat fins a la vuitena plaça en una primera carrera, marcada pel seu handicap, i a la tercera plaça en la segona després d’una gran remuntada final.

Els entrenaments privats, van ser la primera presa de contacte amb el circuit i Dabad ja va deixar clar amb els seus registres que la seva presència a la pista d’Albacete no seria només d’aprenentatge. A mesura que se succeïen les sèries privades augmentava la confiança del pilot andorrà ja que la seva adaptació al nou escenari era millor del que havia previst.
A la seva sèrie qualificativa (la primera), va tenir l’opció de mesurar-se als pilots més ràpids dels altres equips i el resultat va ser molt positiu. Amb un temps d’1’39.750, es va situar en la quarta posició de la categoria D4 a una mica més d’un segon del millor registre marcat per Oscar Nogués (1’38.088). El millor temps absolut de la sèrie el va marcar Jordi Nogués al volant del Seat León de la categoria D5, amb un temps d’1’37.566. Crec que la posició aconseguida en aquests entrenaments és molt bona per estar entre els millors a la primera part de la carrera, a partir del relleu segueixo sent pessimista i mantinc l’opinió que el handicap serà molt complicat de recuperar.

La previsió de Dabad per a la primera carrera es va complir totalment, es va situar des de l’inici darrere dels que el van precedir en els assajos privats i va poder mantenir el seu ritme sense massa problemes. Una vegada realitzat el canvi de pilot i parar 3’ al pit-lane, les opcions de podi es van diluir completament i Dabad-De la Reina es van haver de conformar amb la vuitena plaça final.

A la segona carrera, Antonio de la Reina sortia des de la pole i va aprofitar la seva privilegiada posició per a liderar la carrera durant el seu relleu. Dabad va sortir a la pista en la volta 17 en la novena posició, el handicap també era important, però volta darrera volta va anar recuperant fins a la tercera plaça final de la categoria D4 (quarta absoluta). Un podi molt treballat que va ser la millor recompensa a un cap de setmana molt intens i complicat a causa dels handicaps.

Josep M. Dabad va deixar Albacete molt feliç de com s’ha desenvolupat el cap de setmana, encara que, Penso que mereixíem alguna cosa més en la primera carrera, que el handicap ens perjudicaria molt ja ho sabíem però a l’analitzar les diferències va quedar clar que vam ser els més ràpids de la prova. De totes maneres el reglament és el mateix per a tots i en un altre meeting ens pot afavorir. Del que no tenia cap dubte el pilot de Monlau Competició és que el seu rendiment a la pista d’Albacete va superar les millors previsions, és cert que estic molt satisfet de la meva actuació en aquesta pista i del rendiment del nostre Seat León que ha estat entre els més efectius durant tot el cap de setmana. Em vaig plantejar la temporada com d’aprenentatge i estic convençut que la meva progressió va per bon camí.

Així doncs, Dabad pot anar de vacances amb la satisfacció d’haver protagonitzat una excel·lent primera part de la temporada del seu debut en el món de l’automobilisme. La pròxima cita de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà l’últim cap de setmana de Setembre.

Resultats categoria D4- Meeting Albacete (Copa d’Espanya de Resisténcia)

 

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF