Joan Vinyes es retroba amb els GT’s al Jarama.

Joan Vinyes no va dubtar a acceptar la invitació de l’equip RSV per compartir el volant d’un Aston Martin de la categoria GT light (vehicles de sèrie) amb el pilot alemany, Ronald Severin, en la cita del Campionat d’Espanya de GT’s 2009 que es va disputar al Jarama. El pilot andorrà va saldar la seva participació, en aquest segon meeting del campionat esmentat, pujant al podi de la seva categoria en les dues carreres disputades, concretament en la segona i tercera posició.
La presència dels GT’s a la pista madrilenya va estar marcada per la climatologia, la pluja i les temperatures mes baixes del que s’esperava, sobre tot el dissabte, va obligar als equips a improvisar solucions a vegades de manera immediata.

Com és habitual en les proves de resistència, els pilots van tenir el seu primer contacte amb la pista en les mànegues d’entrenaments lliures. En aquesta ocasió Vinyes les va aprofitar per adaptar-se a l’Aston Martin un vehicle amb característiques tècniques ben diferents als que està acostumat.
L’objectiu en els cronometrats era estar en les primeres posicions de la categoria i ho va aconseguir, amb un registre de 1’40.665 es va situar en la tercera plaça, encara que els que’l van superar, els Ginetta 650, van deixar clar que serien rivals difícils de batre en carrera. Així ho comentava Vinyes després dels entrenaments, En la meva millor volta pensava que podria baixar de l’1’40” però no ha pogut ser, els Ginetta van molt ràpids, sobre tot el que ha fet el millor temps m’ha tret gairebé 2”, serà difícil seguir el seu ritme. A veure si les previsions es compleixen i plou, crec que tindré més possibilitats.

Les previsions es van complir i la pluja va aparèixer quan els cotxes estaven a la graella de sortida de la primera carrera. Vinyes es va mostrar, com de costum, molt llest en la sortida i va aconseguir deixar endarrere als seus rivals de categoria. Al cedir el volant a Severin eren líders, posició que van mantenir fins que a 7 voltes del final els vencedors, Campos-Kanaroglou (Geneta 650) els van superar.
La segona carrera va tenir un desenvolupament molt diferent, des de la voltes inicials Severin va tenir un problema amb el backet (es va trencar un suport) i es va anar endarrerint de manera considerable a cada volta. En el relleu de pilot, els tècnics van fer una reparació provisional que va permetre a Vinyes remuntar posicions i arribar fins a la tercera plaça referida.

El pilot andorrà es mostrava satisfet de la seva actuació en el Jarama, Cal tenir en compte que es tractava d’una participació esporàdica i en unes condicions molt particulars, és a dir no hi havia temps de fer i provar grans canvis al cotxe. Estar al podi sempre és una recompensa, crec que he complert amb les expectatives previstes, llàstima del problema en el backet en la segona carrera ...

Classificació del segon meeting del Campionat d’Espanya de GT’s 2009 (GT light).
1a. Carrera. 1.-Campos-Kanaroglou (Gineta 650) 54’03.981, 2.-Severin-Vinyes (Aston Martin N24) a 54’10.432, 3.-Clucas-Lorena (Gineta 650) a 54’49.996 .
2a. Carrera. 1.-Clucas-Lorena (Gineta 650) 45’19.177, 2.-Jirik-Greenhalgh (Nissan 350Z) a 46’05.000, 3.-Severin-Vinyes (Aston Martin N24) a 46’33.412 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF