Josep M. Dabad salda la seva estrena a Alcañiz amb un podi.

Josep N. Dabad i el seu company Antonio de la Reina, al volant d’un Seat Leon de Monlau Competición, van tenir un debut difícil en les instal·lacions de Motorland. Van acabar la primera carrera en la novena plaça, mentre que en la segona van aconseguir entrar en el podi final, concretament en la tercera posició. Per a Dabad la prova d’Alcañiz va estar marcada per l’handicap (el màxim) que tenien acumulat del meeting d’Albacete, tres minuts que va ser impossible de recuperar en la primera de les carreres disputades malgrat sortir des de la pole-position.

En els entrenaments privats, Dabad va tenir el seu primer contacte amb la pista aragonesa i la veritat és que les seves primeres evolucions no van ser per sentir-se optimista. No va poder rodar massa i en el temps que va estar en la pista no va aconseguir imposar el seu pilotatge en l’escenari que acabava de descobrir.
En la seva sèrie qualificativa (la segona), va estar més encertat i les seves evolucions van millorar de manera evident, el temps aconseguit, 2’16”727, li va servir per situar-se en la cinquena plaça de l’esmentada sèrie que va acabar encapçalada pel seu cosí (Joan Vinyes) amb un registre de 2’15”112.
Despres de la seva primera sortida a pista, Dabad estava una mica decebut de la seva actuació, aquestes eren les seves paraules: El circuit és bonic i molt diferent dels que he conegut fins ara. Això no treu que no m’hagi sentit a gust i que en cap moment he pogut completar una volta sense problemes. La continuació va ser més positiva per al pilot andorrà, la seva progressió en els entrenaments oficials va ser notòria: Sens dubte sortir de la tercera línia de la graella de sortida no està gens malament i sobretot crec que el més positiu és que m’he acostat als més ràpids, una cosa que no tenia del tot clar després de les meves primeres voltes a aquesta pista. Demà intentarem aprofitar la posició de sortida per millorar posicions.

En aquesta ocasió Dabad-De la Reina no van poder aprofitar la seva posició de privilegi en la sortida de la primera carrera. Després d’un inici accidentat, amb sortida del cotxe de seguretat inclosa, De la Reina es va veure superat per Joan Vinyes i Garcia en els què va anar cedint metres a mesura que avançava la carrera. Dabad va iniciar el seu relleu en la 15a posició, tenien el handicap màxim, i malgrat que ho va intentar fins a l’últim moment, la carrera se li va fer curta i es va quedar en la novena posició.
A la segona carrera, Josep M. Dabad, es va situar a les primeres de canvi en la segona plaça encara que lluitant de valent amb Luis Recuenco, En aquells moments Antonio Aristi era el líder de la prova. El seu company De la Reina va iniciar la seva participació en aquesta carrera en la setena plaça, va anar millorant posicions fins a assolir la posició de podi a falta de dues voltes per al final en superar a Jose Luis Garcia.
La decepció del pilot andorrà al final de la primera carrera era evident, No he pogut fer més, am un handicap màxim (180”) sabíem que era complicat estar en les posicions del davant si la carrera transcorria pels cursos normals. Malgrat tot estic molt motivat per tornar a intentar-ho en la segona carrera. Aquesta vegada Josep M., no es va equivocar, a la segona carrera va estar en tot moment lluitant en els llocs capdavanters: des de la sortida he tingut un millor ritme de carrera malgrat que no he acabat d’agafar-li el feeling a aquesta pista. Penso que el marge de millora és ampli en properes participacions. De totes maneres amb la tercera plaça marxem amb bones sensacions d’Alcañiz.

La Copa d’Espanya de Resistència viurà l’últim capítol de la temporada l’últim cap de setmana d’Octubre al circuit de Catalunya (dies 23 i 24) amb la doble particularitat de que el meeting es disputarà divendres i dissabte i les dues carreres de resistència es correran sense parar, es a dir 2 hores non-stop.

Resultats categoria D4 - Meeting Alcañiz (Copa d’Espanya de Resisténcia).

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF