Alex Loan viu un altre cap de setmana èpic en Sarno.

La climatologia, una vegada més aquesta temporada, a més d’una normativa en les sortides (que cal polir) han estat protagonistes atípics de la prova del Campionat del Món de karting de KF3 disputada en el circuit de Sarno (Itàlia). Alex Loan que va començar el meeting de manera esperançadora, no va poder superar amb èxit les últimes classificatòries i va quedar fora de la final.
El triomf absolut va ser, de manera sorprenent, per al pilot italià Giuliano Niceta (Tony Kart), Jake Dennis (Tony Kart-GB) i Pierre Gasly) (Sodi-F) el van escortar en el podi. Una mostra de que va ser un cap de setmana molt complicat és que els principals favorits van estar lluny de les posicions d’honor. Nyck de Vries (Zanardi) es va haver de conformar amb la cinquena plaça mentre que Carlos Sainz (Tony Kart-E) va acabar el 24è i Gerard Barrabeig (Intrepid) no va poder entrar entre els 34 millors.

El sistema que la direcció de carrera de la prova de Sarno va posar en pràctica per controlar les evolucions dels pilots, els va condicionar al principi, així ho explica Thierry Canga: És una càmera col.locada en la part davantera dels karts que grava, teòricament, tot el que fan els pilots durant la sortida (la velocitat no pot superar els 50 kms/h) i la carrera. Un sistema interessant però que, en la meva opinió, és difícil d’utilitzar per tenir un control absolut de tot el que passa en carrera. És pràcticament impossible que els comissaris tinguin el temps necessari per supervisar tots els enregistraments i detectar les infraccions comeses pels pilots, sobretot en les primeres voltes de carrera.
La mesura va fer que Loan frenés el seu ímpetu a la sortida, Alex, com tots els altres pilots, va haver d’adaptar la seva tàctica de sortida i no va poder realitzar la seva excel·lent arrencada habitual. Va perdre posicions però va aconseguir realitzar una excel·lent carrera amb l’objectiu d’acabar en la millor posició possible i ho va assolir (15è), Lamentablement la continuació no va ser tan favorable ja que en les altres classificatòries va veure immers en diversos tocs múltiples a final de recta. Molts pilots van optar per no frenar en veure que la mesura de control no portava les conseqüències que s’havien anunciat.
Canga segueix sent optimista de cara al futur a mig termini: Alex ha confirmat que el seu rendiment està creixent amb l’experiència acumulada i que, encara que sigui molt difícil, pot assolir el nivell necessari per poder lluitar amb l’elit d’aquest esport.

El circuit d’Alcañiz serà l’escenari del proper repte d’Alex Loan i el seu equip, Els propers dies 19 i 20 de setembre es disputarà la tercera prova vàlida per al Campionat d’Espanya de KF3.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF