Debut d’Amalia Vinyes al volant d’un Ferrari 430 GTS.

Després d’aconseguir la tercera posició en la categoria D4 i la cinquena en la classificació absoluta de la Copa d’Espanya de Resistència, la pilot andorrana Amalia Vinyes dona un pas endavant en la seva trajectòria esportiva i s’ha situat al volant d’un Ferrari 430 GTS per disputar l’últim meeting de l’International Open de GT’s que es disputa al Circuit de Catalunya, des d’avui (dia 29 d’octubre) fins a diumenge vinent (dia 1 de novembre). Amalia, com és habitual, comptarà amb l’ajuda del seu germà Joan en la seva nova experiència.

En aquesta primera jornada d’activitat a la pista de Montmeló, Amalia i Joan, juntament amb els tècnics de Baporo Motorsport, s’han centrat a trobar les prestacions del Ferrari perquè reaccioni a la pista de manera adequada al seu estil de pilotatge. Després del primer contacte amb un cotxe completament nou per a ella, Amalia es mostrava molt animada i amb les coses clares pel que fa als canvis a realitzar, així ho comentava: D’entrada les sensacions són molt positives, res que veure al que he fet fins ara. Estem parlant d’un vehicle de tracció al darrere i que per tant si acceleres quan no està recte et pots trobar creuada enmig de la pista, per comentar una de les diferències importants que cal tenir en compte. Sense cap dubte cal canviar completament el xip: acceleració, frenada, potència,... tot és molt diferent. Precisament és això, canviar el xip, el que ha començat fer Amalia en aquesta primera presa de contacte amb el Ferrari. Per a Joan la situació és diferent, va competir entre els GT’s diverses temporades i el que intenta en aquest inici del meeting és recuperar les sensacions viscudes al volant d’aquests cotxes, aquesta eren les seves paraules: He iniciat la tanda lliure amb l’objectiu d’aconseguir una posta a punt amb la què crec que Amalia es pot trobar còmoda en el seu debut en els GT’s. El nostre objectiu en aquest meeting és que el cotxe no sigui complicat de pilotar i aprofitar al màxim el temps de pista disponible per fer quantes més voltes millor, això la obligarà a mantenir al màxim la concentració per “oblidar-se” de la tracció total i no fer maniobres que al Leon fa de manera instintiva.

Com dèiem, l’activitat per als germans Vinyes en la pista del Circuit de Catalunya s’ha iniciat avui amb la disputa de les dues sèries d’entrenaments lliures d’1 hora cadascuna.
Per a demà, a part de la gran activitat administrativa que comporta la participació en la carrera, disputessin, a partir de les 14h45, la primera tanda qualificativa de 20’.
La jornada de dissabte serà les més intensa, a partir de les 10h50 s’iniciarà la segona sèrie oficial i a les 16h40 començarà la primera carrera de cap de setmana, serà de 70’ i la disputaran els vehicles de totes les categories de GT’s inscrits en el meeting.
Amalia i Joan tancaran la seva participació a Montmeló, diumenge a partir de les 16h10, amb la disputa de la segona carrera, en aquesta ocasió de 50’, que sol correran els vehicles de la categoria GTS.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF