Josep M. Dabad “Ha estat una experiència fantàstica”.

D’aquesta manera definia Josep M. Dabad la seva participació les 24 hores de Dubai, després d’acabar la prova en la segona plaça de la categoria A3T (vehicles de menys de 2000 cc.) i la 21a., plaça de la classificació absoluta d’una prova que. any darrera any, es va imposant en el calendari d’inici de temporada de l’especialitat.
Dabad i els seus companys de l’equip SunRed 2, Jamal, Forné i de Diego, van completar un total de 540 voltes a la pista de 5,390 kms., dels Emirats Àrabs, i van quedar a tan sols 6 voltes dels vencedors de la seva categoria, els seus companys de l’equip SunRed 1.

Tant Dabad com els seus companys van esgotar al màxim les tandes d’entrenaments lliures per arribar al moment de la veritat amb les característiques de l’autòdrom de Dubai ben memoritzades. En la sèrie d’entrenaments oficials van marcar un millor registre de 2’15”030 que els va situar la 31a. posició de la graella de sortida. Des de l’inici de les 24 hores, la progressió de l’equip SunRed 2 va ser constant fins a arribar al 13er. lloc després de més de 14 hores competint. En aquest punt de la carrera un toc amb un rival els va obligar a passar més de 45’ en el box per reparar el seu Seat León. A partir d’aquest moment van començar una nova remuntada des de la part mitjana del grup de participants, posició 33, fins a la 21a., plaça final.

Dins l’estructura de SunRed hi havia pilots i tècnics amb molta experiència i això el va aprofitar el pilot andorrà per acumular experiències que li seran de gran utilitat en un futur immediat, aquesta era la seva valoració de l’estada a Dubai: Estic molt satisfet sobretot per tot el que he après en la meva estada a Dubai. Han sigut moltes hores en el box i a la pista i en cada moment he rebut l’ajuda dels meus companys, la majoria amb molta experiència tant en proves d’aquesta característica com en el coneixement de la mecànica amb què vam disputar les 24 hores de Dubai. Per a mi tot ha estat molt positiu. Pel que fa a la carrera, Dabad considera que les coses van sortir tal i com les van plantejar, així ho explicava: Crec que hem fet una prova molt regular i això ens va servir per anar avançant posicions a mesura que passaven les hores. Fèiem relleus de 1h30, el doble del que havia fet mai, això ho vaig notar físicament al principi. A mesura que passaven les hores vam anar recuperant posicions i semblava que estar entre els deu millors de la classificació absoluta era possible. Llavors va haver-hi un toc que ens va obligar a estar molt temps en el box i perdre molts llocs en la classificació. Quan vam tornar a la pista vam recuperar la segona plaça de la categoria, però els més ràpids de la prova s’havien escapat molt.

Classificacions de la 5a. edició de la 24 hores de Dubai:
Scratch:
1.-IMSA Performance MATMUT 1 (Porsche 997 GT3), 608 voltes, 2.-Petronas Syntium Team 1 (BMW Z4 M Coupé), 605 v., 3.-Al Faisal Racing 1 (BMW Z4 M Coupé), 603 v., 4.-Land Motorsport 2 (Porsche 997 GT3), 588 v., 5.-Lukas Motorsport (Porsche 997 GT3), 573 v., ....21.-Sun Red 2 (Jamal, Forné, de Diego, Dabad) (Seat León Super Copa TFSI) 540 v. ... Fins a 74 classificats.
Categoría A3T:
1.-Sun Red 1 (Seat León Super Copa), 546 voltes, 2.-Sun Red 2 (Seat León Super Copa TFSI), 540 v., 3.-Tschornia Motorsport (VW Golf R-Line), 540 v., 4.-Strategic Transport Racing 1(Seat Leon Super Copa), 483 v., 5.-Zengo Dubai Team Motorsport(Seatl Leon Super Copa), 468 v. ...Fins a 8 classificats.