Albert Llovera: Al final hem lluitat al límit per seguir en el ral·li.

Albert Llovera ha viscut, en la primera etapa del Ral·li de Mèxic 2010, una de les experiències més frustrants de la seva dilatada carrera esportiva, així ho comentava al final del dia: Anàvem a fons en l’última especial llarga de l’etapa quan el cotxe de cop s’ha parat, després de mirar mil coses hem trobat el problema, una branca d’un arbre ens havia activat el desconnectador extern... en fi sense comentaris. Així doncs, Llovera-Rozada van perdre mes de 20’ en un final d’etapa nefast i van veure truncada una excel·lent recuperació que els havia portat fins a la quarta plaça de la classificació provisional del S-WRC.
Al final van decidir abandonar abans de disputar les dues especials finals de 2,21 kms., i sortir demà aprofitant l’opció del Super Ral·li. La penalització els podia costar l’exclusió de la carrera i d’aquesta manera tenen l’opció de seguir competint.

Per al pilot d’Abarth l’etapa ha tingut dues fases bé diferents, així ho comentava: En el primer bucle hem fet més de 40 kms., sense direcció assistida, amb el desgast físic que això comporta. També és cert que hem notat i molt la inactivitat. En la continuació les coses han canviat de manera clara, hem rebaixat els cronos més d’1”/km, en la segona especial gairebé 2”/km i hem estat una mica més a prop dels més ràpids. Al final... l’esforç ha servit de poc. Demà més!!!, sortirem en el super ral·li i seguirem amb opcions de competir que en aquests moments és el més important. Llovera havia comentat que s’esperava un ral·li molt difícil, però aquest inici ha superat de llarg les previsions: Les pistes tenen un pis molt dur i amb molta graveta que es va situant en els llocs menys transitats. O sigui que si et surts una mica de la traçada, rellisca molt sobretot en les frenades.

L’etapa de demà (dia 6), segona de la prova mexicana, és sense cap dubte la decisiva del ral·li. La jornada s’iniciarà amb la disputa de l’especial més llarga de la prova, Ibarrilla 29,90, kms., en total s’hauran de completar 9 especials (5 diferents). Es mantindrà el mateix final d’aquesta etapa inicial per a cadascun dels bucles, mentre que a part de l’esmentada Ibarrilla, es disputaran Duarte (23,37 kms.) i Derramadero (23,28 kms.), per totalitzar 158,82 kms., de velocitat.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF