Andele Llovera, la veu d’ànim del Ral·li de Mèxic..

En el Ral·li del Bicentenario Mèxico 2010, Albert Llovera ha tornat al campionat del món de ral·lis després de 7 anys i ha sentit molt de prop la calor d’uns aficionats que fins a la seva arribada al país americà pràcticament no el coneixien. El seu punt d’honor i esperit de lluita l’han portat fins a la 5a., plaça de la classificació del Campionat del Món S2000, a gairebé 36’ de l’equip guanyador, Xevi Pons-Alex Haro. En el seu debut Albert Llovera-Borja Rozada (Gran Punt Abarth S2000) ha aconseguit seus primers 10 punts del campionat i deixa Mèxic amb la moral pels núvols per afrontar el següent repte a Nueva Zelanda.

Tot i aconseguir els seus primers punts en un mundial i estar molt satisfet de com s’ha desenvolupat la prova mexicana, Llovera no oblida que va aconseguir anar tercer de la S-WRC a l’inici de la tercera etapa, així ho comentava: Ens hem situat tercers i vam veure la possibilitat d’aconseguir un resultat impensable en iniciar el ral·li. Però la mecànica, concretament els comandaments que em permeten conduir solament amb les mans, han notat el pas dels quilòmetres i en algun moment hem tingut algun problema lleu, com per exemple que el cotxe se’ns quedava accelerat. Hem decidit no arriscar i arribar al final fins i tot sabent que per darrere venien molt ràpids i que lògicament ens superarien. Així ha estat, però malgrat tot em sento molt satisfet del resultat i de poder acomiadar-me de Mèxic en el podi d’arribada. Un altre factor que va influir en el rendiment d’Albert va ser que era conscient de que el seu cotxe s’embarcarà demà cap a Nueva Zelanda i no podia ser tan agressiu com en altres situacions.
Cal mencionar també que a pesar el cansament físic acumulat Llovera va seguir tenint en compte els fans mexicans que no van deixar de reclamar la seva presència, tant en el podi com en l’assistència una vegada acabat el ral·li, així ho comentava: Estic realment molt cansat, hem fet més kms., a Mèxic (més o menys 1000 kms., a més dels reconeixements) que en tota la temporada passada, repeteixo estic feliç d’haver arribat al final entre els millors, ara hi ha dies per recuperar-se i preparar Nueva Zelanda que serà un dels reptes més difícils de l’any. I seguia atenent les peticions d’autògrafs i fotos que els seus seguidors no cessaven de demanar-li.

La propera cita del Campionat del Món S2000 es disputarà durant la segona setmana d’abril a Jordània, Llovera-Rozada no estaran en aquest ral·li ja que el van descartar en inscriure-es en el campionat. Com ha quedat esmentat, la continuïtat del pilot d’Abarth en el S-WRC es durà a terme entre el 6 i 9 de maig a les antípodes (Nueva Zelanda).

Classificació final Ral·li de Mèxic, S-WRC:
1.-Pons-Haro (Ford Fiesta S2000) 4h01’26.1 , 2.-Prokop-Tomanek (Ford Fiesta S2000) a 0’17.6 , 3.- Kosciuszko-Szczepaniak (Ford Fiesta S2000) a 33’36.8 , 4.-Brynildsen-Menkerud (Skoda Fabia S2000) a 33’59.8 , 5.-Llovera-Rozada (Abarth Grande Punto S2000) a 35’55.5 .
Classificació del Campionat del Món S-WRC:
1.-Martin Prokop, 33 punts, 2.-P-G Andersson, 25 p., 3.-Xevi Pons, 25 p., 4.-Eyvin Brydnilsen, 22 p., 5.- Janne Tuohino, 18 p., ... 8.-Albert Llovera, 10 p.

(Classificació després de disputades les dues primeres proves, Suècia i Mèxic, hi ha pilots que han disputat les dues proves i uns altres tan sols una, depenent del seu calendari).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF