A València, Joan i Amàlia Vinyes aconsegueixen el primer podi del 2010.

Els germans Vinyes van deixar el Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana amb sensacions agredolces. La primera carrera la van acabar en la tercera posició i en conseqüència van aconseguir el primer podi a la Copa d’Espanya de Resistència 2010. En canvi en la segona, que es va iniciar amb grans esperances després de la gran sortida d’Amàlia Vinyes, tot es va truncar quan un toc darrera d’un rival (Oscar Nogués) va treure de la pista a Joan i... malgrat que el pilot andorrà va tornar a la pista no va poder superar la setena posició en la classificació final. Així doncs l’inici del CER no va acabar del tot bé, però si ha quedat demostrat que Joan segueix estant entre els més ràpids i que la progressió d’Amàlia la porta a estar cada vegada més a prop dels millors.

Per a Joan i Amàlia les tandes lliures van ser una continuació de la jornada de proves que van disputar el dia anterior a l’inici del meeting de la Comunitat Valenciana. De tota manera les condicions climatològiques van canviar de manera radical en 24 hores, amb l’augment de la temperatura també va variar el grip de la pista i en conseqüència les reaccions dels cotxes sobre l’asfalt.
Els germans Vinyes van mostrar una línia ascendent en els seus registres des que van provar per primera vegada aquesta temporada el seu Seat Leon divendres passat (dia 12) en la primera tanda del test esmentat. A mesura que anaven completant voltes al traçat valencià la posta al punt del seu vehicle va anar millorant i al final de la segona tanda lliure de 45’ semblava estar tot preparat per començar la veritable competició en el primer meeting del CER 2010.
En aquesta ocasió les bones sensacions es van confirmar plenament en les sèries cronometrades, Amàlia, que va disputar la primera, va seguir amb la seva progressió i amb un crono d’1’47.265 es va situar en la 9a., posició de la seva mànega a menys de 2” de la pole, que en aquesta ocasió va ser per a Oscar Nogués (1’45.410). Malgrat marcar el seu millor temps en la pista valenciana, la pilot andorrana no es mostrava conforme i volia més, així o explicava: He comès un error en una de les corbes que possiblement m’ha privat d’estar al final en una posició mes avançada, de tota manera el nivell dels pilots que m’han superat és molt alt i... en fi, espero que demà tot surti bé i pugui confirmar la meva progressió aconseguint estar al costat del meu germà en els respectius podis de final de carrera.
Per part seva Joan, que solament va disputar una volta ràpida, va tornar a mostrar la seva eficàcia aconseguint la pole de la segona tanda cronometrada amb un temps d’1’45.644. La seva actuació no va tenir el mínim error i malgrat no trobar la pista en òptimes condicions va superar en mig segon al seu rival més directe.
Aquest era el comentari que feia el gran dels germans Vinyes en acabar la seva sèrie cronometrada: Una vegada completada la volta inicial he començat el meu primer intent de volta ràpida, molt aviat me n’he adonat que tenia molt trànsit per davant i he desistit. Malgrat que sabia que en alguna zona de la pista hi havia oli, m’he llançat en la següent i en aquest cas he encertat, era la pole fins aquell moment i... he entrat en boxos a veure que passava. Han anat passant els minuts, ningú ha millorat el temps per la qual cosa no hem tornat a la pista. De cara demà sóc optimista, crec que Amàlia ho està fent molt bé i, en condicions normals, lluitarem per estar entre els millors, estic convençut.

La primera carrera es va iniciar amb Joan al volant del Seat Leon amb el dorsal 13, just després dels entrenaments oficials els pilots andorrans i l’equip Baporo Motorsport, van decidir canviar l’ordre de sortida. Com dèiem, Joan va sortir des de la cinquena línia de la graella de sortida i ho va fer de manera espectacular. Al final de la primera volta havia recuperat cinc places, va seguir millorant fins a situar-se just darrere d’Oriola en una tercera posició que ja no deixaria fins al final del seu relleu. Amàlia va continuar en la línia marcada pel seu germà i es va situar en la segona posició, va aguantar els atacs dels pilots que el perseguien, Dudukalo i Ibran, fins que la penúltima volta el pilot rus la va superar. Tercera posició en la primera carrera de l’any, un resultat excel·lent per als pilots andorrans.
Joan i Amàlia es mostraven molt contents d’aquest primer podi en el CER 2010, per a Joan: Ha estat una prova que ha sortit tal com l’havia pensat, he recuperat diverses posicions i he decidit quedar-me darrere d’Oriola perquè el ritme era bo i no era qüestió d’arriscar a les primeres de canvi. La seva germana Amàlia va protagonitzar un final de relleu molt emocionant, així ho comptava: Han estat diverses voltes que per darrere anaven molt ràpid, tant Dudukalo com Ibran. He intentat mantenir la segona posició, però davant el pilot rus no ha estat possible. De tota manera crec que iniciar l’any en el podi està molt bé.

La segona carrera, es va iniciar amb una gran sortida d’Amàlia des de la pole. Va resistir l’empenta dels seus rivals durant les tres primeres voltes i en el seu relleu tan sols va ser superada per Oriola. En aquesta ocasió el seu duel amb Dudukalo es va saldar al seu favor. Com queda esmentat, Joan no va tenir opció de defensar l’excel·lent plaça en què li va cedir el Leon la seva germana.
Segons Joan la setena plaça final és un mal menor per el que hagués pogut passar: He vist el mur molt a prop, en la part final de la pista de Xest és una zona en què es va molt ràpid i si et donen un toc per darrere perds per complet el control del cotxe. Ha estat una llàstima, Amàlia havia fet un excel·lent treball que s’ha quedat sense la recompensa merescuda.

El circuit del Jarama (Madrid) serà l’escenari del segon meeting de la Copa d’Espanya de Resistència 2010, concretament els dies 15 i 16 de Maig. Abans a mitjans d’abril (dies 17 i 18) Amàlia Vinyes haurà debutat en la Copa Leon 2010 en la mateixa pista en què ha competit avui, o sigui el Circuit de la Comunitat Valenciana.

Resultats categoria D4 - meeting València (Copa d’Espanya de Resistència).