Membrado-Ribolleda comencen l’any guanyant a Sant Hilari Sacalm.

Josep M. Membrado, amb el co-piloto andorrà Josep R. Ribolleda a la seva dreta, va pilotar amb la eficàcia habitual un Mitsubishi Lancer Evo X de l’equip Calm Competició en el VIII Ral·li Guilleries, prova amb què s’iniciava el Campionat de Catalunya de ral·lis. El nou tandem, competien per primera vegada junts sobre asfalt, va aconseguir el triomf marcant el millor registre en quatre de les deu especials de velocitat disputades, sent la regularitat el factor que va decantar al seu favor un ral·li en què es van viure moments d’emoció. sobretot per la lluita per la segona plaça entre la Mitsubishi Evo X d’Orriols-Muñoz i Zurita-Amigó.

De sortida Membrado-Ribolleda es van trobar amb un rival que, a priori, no estava en la llista de candidats a estar entre els millors. Vidales-Hereu (Mitsubishi Lancer Evo X) va marcar el millor temps en les dues passades per Ossor, malgrat tot l’actual campió de Catalunya va aconseguir acabar les seccions inicials amb gairebé mig minut sobre Orriols-Muñoz que en aquells moments ja ocupaven la segona plaça.
A la tercera secció, primera passada per Coll del Buc i Collsaplana, Membrado va deixar sentenciat el ral·li al seu favor. Va estar molt a prop dels seus rivals en la primera, mentre que a Collsplana va augmentar a més de 36” la seva distància sobre Orriols. Al final va poder mantenir aquesta diferència toti fent un final de ral·li conservador.

Per al pilot de l’Escuderia Gironella, el retorn a la competició no podia ser més positiu, guanyar després de més de cinc mesos sense competir és per sentir-se satisfet, així s’expressava al final del ral·li: L’inici d’una temporada és sempre una incògnita, tots els equips presenten novetats i no saps a quin nivell estaran els rivals. Nosaltres seguim el mateix criteri de preparació els dies previs al ral·li, i... els resultats ens segueixen afavorint. Estic molt satisfet de com s’ha desenvolupat la prova i d’haver guanyat una altra vegada el Guilleries. Pel que fa al desenvolupament del ral·li, el d’Olost feia la següent valoració: A les especials del matí hem atacat per intentar distanciar als rivals que crèiem estarien en la lluita pel podi final. Per la tarda, sobretot a la part final, hem estat més conservadors i hem administrat les diferències aconseguides mentre els nostres rivals directes lluitaven per la segona plaça. Com comentava abans, ha sortit tot perfecte i hem iniciat la temporada amb un triomf que és el més important.
Per la seva part, Ribolleda no dubtava a afirmar que per a ell tot havia estat més senzill del que esperava, així ho comentava: A priori creia que estaria més nerviós, era el meu primer ral·li sobre asfalt al costat d’un pilot amb tanta experiència com el Pep i això imposa. Crec que hi ha un marge per millorar i no dubto que ho aconseguirem, la nostra visió de les carreres és molt semblant.

La següent prova que disputarà el campió català serà el Criterium del Berguedà els dies 14 i 15 de maig.

Resultats - VIII Ral·li Guilleries.

 

Servei de prems

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF