Amalia Vinyes també s’atreveix en solitari.

Després de dues temporades compartint volant amb el seu germà Joan en la Copa d’Espanya de Resistència, Amalia Vinyes dona un pas endavant en la seva carrera esportiva i estarà el proper cap de setmana en la graella de participants en un campionat tan prestigiós com és la Copa Seat Leon. L’escenari de la primera cita de la copa de la marca catalana d’aquesta temporada, serà el Circuit de la Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo.

La pilot andorrana inicia un nou camí al volant d’un Seat Leon, preparat per Baporo Motorsport, convençuda de les seves possibilitats però conscient de que no serà fàcil entrar entre els millors, així ho comentava abans de sortir cap a València: Tinc moltes ganes d’iniciar la competició i començar a treballar a la pista de Xest. Sóc conscient de que entre els inscrits al Leon 2010 hi ha pilots amb molta experiència, saber a quina distancia estic d’ells i analitzar on puc millorar els meus registres és bàsic en aquesta primera carrera. Amalia coneix l’escenari i també coneix el cotxe, malgrat tot pensa que si s’hagués pogut fer el test que estava previst... La tensió en els entrenaments lliures hagués estat menor. Gaire be segur que tindríem una posada al punt feta amb els pneumàtics que s’utilitzen a la Copa i això ens donaria mes marge per rodar i recordar les parts complicades de la pista valenciana. No es va poder fer i... haurem de treballar ràpid i sense errors per arribar als moments decisius del meeting amb un cotxe competitiu que ens permeti estar el més a prop possible dels més ràpids.
En aquest campionat Amalia també és conscient que la seva mentalitat per afrontar la carrera haurà de variar: No hi ha dubte que les carreres del Leon són proves a l’esprint, sobretot les de 7 voltes, no et pots relaxar-te ni un moment. He observat moltes carreres i tinc clar de la manera que cal comportar-se a la pista, quan arribi el moment veurem que passa.

Com bé comentava Amalia, a Xest viurà tres jornades molt intenses. Divendres (dia 16) trobar els millors reglatges per al seu Leon serà l’objectiu. L’encertar o no pot marcar la part decisiva del meeting.
La competició comença al dia següent, 30’ d’entrenaments oficials que serviran per configurar la primera graella de la temporada. El mateix dissabte a partir de les 17h00 es disputaran les dues primeres carreres, de 7 voltes cada una. La primera amb sortida llançada i la segona, sense pràcticament baixar del cotxe una vegada acabada la primera, amb sortida aturada després de configurada la graella de sortida en funció de la classificació de la carrera anterior.
Per donar per finalitzada la seva participació a Xest, els participants en la Seat Leon encara hauran de disputar una tercera carrera, a 14 voltes, diumenge (dia 18) a partir de les 12h00,
Cal mencionar que cada carrera té una puntuació independent per a la classificació global del campionat.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF