Amalia Vinyes mostra un bon nivell en el seu debut en la Seat Leon.

La pilot andorrana ha completat la seva primera jornada del meeting de València de la Copa Seat Leon, en la 19a i 20a posició respectivament, en les dues carreres a 7 voltes que s’han disputat en el Circuit de la Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo. La climatologia ha estat protagonista a l’esmentat escenari, la tanda d’entrenaments oficials s’ha disputat sobre asfalt mullat mentre que per les carreres l’asfalt s’havia assecat però feia fred i el cel va amenaçar pluja durant tota la tarda.

Les tandes lliures, dos de 60’, van ser tan intenses com era de preveure, calia trobar el millor reglatge per al seu Seat Leon i amb aquest objectiu Amalia i els tècnics de Baporo Motorsport es van esforçar fins a l’últim moment de cadascuna de les mànigues. La pilot andorrana va veure premiat el seu esforç amb millores constants dels seus temps i una adaptació al Leon que també millorava de manera progressiva a mesura que transcorrien les voltes. Així ho valorava en finalitzar els esmentats assajos lliures: M’he sentit molt millor en la segona tanda i això s’ha traduït en els registres, he millorat 7 dècimes en unes condicions molt semblants. L’adaptació als nous pneumàtics també ha estat molt bona, si abans de començar m’haguessin comentat que marcaria els temps que he aconseguit hagués dit que... no era possible. Malgrat tot segueixo creient que en la Seat Leon d’aquest any el que toca és aprendre i anar millorant carrera a carrera.

En el primer moment delicat del cap de setmana (sèrie cronometrada), Amalia no va tenir opció a seguir millorant. La pluja va fer la seva aparició i les condicions a la pista van canviar molt, la pilot andorrana va quedar lluny dels millors, a gairebé 5”, i per tant es va situar en les posicions del darrere (27a) de la graella de sortida de la carrera inicial. Així comptava la seva experiència amb la pista mullada: En cap moment he trobat el ritme adequat per poder aconseguir un bon temps. Cada vegada que he iniciat una volta decidida a marcar un bon crono en alguna part del circuit el cotxe em sorprenia amb alguna reacció que em deixava sense opció... i tornar a començar. Ha passat el temps i no ho he aconseguit... és evident que l’inici del cap de setmana està resultant complicat i solament ha fet que començar.

La primera carrera va tenir un inici complicat per l’Amalia, al final de la primera corba es va trobar un rival creuat a la pista i va haver de tirar-se a la terra per poder superar-lo. Va quedar relegada en l’última posició, no es va rendir i va seguir a un bon ritme que la va portar a superar a diversos dels seus rivals fins a acabar a la 19a posició.
En la segona carrera, va seguir amb el seu bon ritme però amb l’handicap de sortir endarrerida. Va lluitar molt i no es va acovardir davant rivals amb més experiència i va mantenir la posició de sortida fins gairebé el final.
Amalia es va mostrar satisfeta de com es van desenvolupar les carreres, encara que és conscient que ha d’anar polint detalls que l’ajudaran a millorar la seva classificació, així ho comentava al final: és cert que en alguna corba m’obro massa i deixo el pas lliure a rivals que després són mes lents i em tallen el ritme, són coses que espero anar millorant amb les carreres. Eren les meves primeres curses a l’esprint i això...

Per a la jornada de demà (diumenge dia 18) queda tan sols la tercera carrera d’aquest meeting inicial de la Copa Seat Leon 2010. Una prova d’es disputarà a 14 voltes i que es correrà a partir de les 12h00.

Classificacions primer meeting Copa Seat Leon 2010 - Valencia.
Entrenaments cronometrats.
1.-Oscar Nogues, 1’59.678, 2.-Pol Rosell, a 0.380, 3.-Marc Carol, 0.401, 4.-Norbert Michelisz, a 0.502, 5.-Gonçalo Araujo, a 0.965, ... 27.-Amalia Vinyes, 4.927 .
1ª Carrera (7 volltes).
1.-Oscar Nogues, 12’27.923, 2.-Marc Carol, a 4.632, 3.-Alvaro Fontes, a 8.062, 4.-Marcos de Diego, a 9.798, 5.-Josep Oriola, a 11.395, ....19.-Amalia Vinyes, a 32.335. (Fins a 30 classificats).
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Oscar Nogues, 12’26.663, 2.-Marc Carol, a 0.498, 3.-Alvaro de la Reina, a 6.312, 4.-Alvaro Fontes, a 7.355, 5.-Marcos de Diego, a 8.193, ....18.-Amalia Vinyes, a 29.843. (Fins a 27 classificats).

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF