El triomf se li resisteix a Àlex Machado.

La quarta cita del calendari dels 7è Open O.J.P., d’aquesta temporada es va disputar en les instal·lacions del Karting de Mora d’Ebre, Entre els participants de la categoría Alevì hi havía el pilot andorrà Àlex Machado, que en aquesta ocasió va completar una actuació en clara progressió des de l’inici del meeting fins a acabar a la tercera posició en un final molt competida, en què a Machado li van faltar unes voltes per poder completar la seva excel·lent remuntada que tenía com objectiu atrapar els líders que van encapçalar la prova desde l’inici.
Per al pilot de la Prograna junior ACA karting i el seu equip, AV Racers, la matinal en el circuit tarragoní va ser un excel·lent test de cara a la prova del campionat català de l’especialitat que es disputarà en el mateix escenari l’últim cap de setmana de present mes de maig.

A la tanda de cronometrats, Machado no va poder superar la 8a plaça amb un registre de de 54”944., a 1” i escaig de la pole-position (53”806) marcada per Lluc Ibañez, però a tan sols 66 mil·lèsimes de la tercera posició d’aquesta sèrie de cronometrats. Sense cap dubte els dos primers classificats, Ibañez i Roig, es van mostrar molt superiors a la resta de participants i van ser els únics que van rodar per sota dels 54”.

El domini dels pilots esmentats va tenir continuïtat en la prefinal. Pel que fa a Machado, va treure tota la seva agressivitat des de la mateixa sortida, va avançar dues posicions a la primera volta per situar-se en el grup perseguidor dels líders. La lluita va ser molt igualada i encara que va arribar fins al quarta lloc a dues voltes del final no va poder mantenir la progressió i en la següent volta va ser superat per Arqué i va acabar en una cinquena posició que, almenys, li donava una millor situació a la graella de sortida de la final.

A la final la situació, en referència a les dues primeres places, no va registrar cap variació. Per darrere Machado va prendre l’iniciativa de la persecució a partir de meitat de carrera (cinquena volta) i va poder imposar el seu ritme, ja que va aconseguir establir diferències amb què el seguien. Va passar per sota de la bandera quadriculada en tercera posició i per tant, un altre podi per al pilot andorrà que segueix lluitant per liderar la classificació, però de moment... aquesta posició es li escapa.

El proper cap de setmana (dia 9) Àlex Machado seguirà competint, en aquesta ocasió la cita és a Benidorm (Alacant) en un trofeu social, concretament la Copa Valles, en la que ja han confirmat la seva participació 30 pilots de la seva categoria. L’objectiu per al pilot andorrà serà, seguir millorant el ritme de competició per a quan arribi el proper compromís del Campionat de Catalunya, en aquest moment estar entre els millors és molt important per mantenir vives les seves possibilitats al títol.

Classificacions del meeting dels 7è Open OJP - Mora d’Ebre / Aleví.