Albert Llovera: La falta de ritme s’ha notat en els cronos.

Albert Llovera-Borja Rozada pilotant el seu Grande Punto Abarth S2000, han aconseguit completar la primera etapa, encara que més lluny del previst dels equips més ràpids que lluiten per la primera edició del FIA Campionat del Món S2000 en el 40 Ral·li de Nova Zelanda. Llovera-Rozada van acabar en la 6a posició de la classificació provisional de l’esmentat campionat a gairebé 13’ del líder, el tandem finlandès Ketomaa-Stenberg que manté una emocionant pugna pel lideratge amb Pons-Haro, ambdós equips amb Ford Fiesta S2000.

Per al pilot d’Abarth, que portava dos mesos sense competir, la jornada ha estat molt dura. Exigent físicament i pilotatge complicat, així ho comentava: Sense cap dubte estem notant la falta de competició en aquests compassos inicials a Nova Zelanda. Els nostres rivals vénen de competir a Jordània i això es nota en el ritme que han imposat des de la mateixa sortida. Era conscient que no podria lluitar amb ells, però si que esperava estar més a prop dels seus temps. El desconeixement del terreny és un altre factor que juga en contra per a nosaltres, les pistes tenen molta graveta i hi ha zones que rellisquen com si es tractes de gel. Malgrat tot seguirem lluitant per millorar, cal aprofitar aquest ral·li com preparació dels compromisos que ens venen aquest mes. Pel que fa a la mecànica, cal mencionar que tot està funcionant de manera perfecta, tot i així Llovera i el seu equip (PCR Sport) han decidit fer algunes variacions per a demà: Intentarem millorar una mica l’estabilitat de la zona del darrere i també hem canviat discos i plaquetes de frens, en aquest aspecte en els trams llargs tenia algun problema. De tota manera, insisteixo, on hi ha segons a guanyar és en el pilotatge.

La segona etapa tampoc no serà un passeig per als participants de la Nova Zelanda 2010. En total hauran de superar 511 kms., dels quals 156 seran de velocitat dividida en 8 especials, de les que cal destacar les dues passades per Te Akau Coast de 30,89 kms.
L’inici del segon acte de la prova de les Antípodes del S-WRC està previst a les 6h00, des del parc tancat d’Auckland (Sky City). Els participants que hagin superat el recorregut començaran a arribar a l’esmentat parc tancat a partir de les 18h08, és a dir pilots i mecàniques acumularan 12 hores més de comprtició.

Classificació provisional de la S-WRC després de la primera etapa:

1.-Ketomaa-Stenberg (Ford Fiesta S2000) 1h10’09.3 , 2.-Pons-Haro (Ford Fiesta S2000) a 22.5 , 3.- Prokop-Tomanek (Ford Fiesta S2000) a 1’02.4 , 4.-Al-Attiyah-Bernacchini (Skoda Fabia S2000) Grande Punto S2000) a 1’10.1 , 5.-Sandell-Axelsson (Skoda Fabia S2000) a 1’25.6 , 6.-Llovera-Rozada (Abarth) a 12’52.5 , 7.-Tuohino-Pietilainen (Ford Fiesta S2000) a 20’27.8 .

(Horaris segons la franja horària neozelandesa).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF