Josep M. Membrado guanya per sisena vegada “el seu” Ral·li.

El triomf en el Criterium del Berguedà té connotacions diferents per a Josep M. Membrado. En aquesta edició, el pilot de l’Escuderia Gironella (organitzador de l’esdeveniment) el va aconseguir amb la col·laboració del copilot andorrà Josep R. Ribolleda, a la seva dreta a l’habitacle d’un Mitsubishi Lancer Evo X de l’equip Calm Competició. Membrado-Ribolleda van completar una excel·lent actuació amb una victòria molt treballada sobretot en la primera part del ral·li, en què Orriols-Muñoz, també al volant de la Mitsubishi Lancer Evo X, es van mostrar molt competitius.

Com comentàvem l’inici del ral·li va ser molt igualat, després de la primera secció (primera passada per La Guàrdia i Prats-Olost) Orriols-Muñoz es situaven al capdavant encara que amb només 1’ d’avantatge sobre Membrado-Ribolleda. En el següent pas per les esmentades especials les diferències continuaven sent mínimes (2 i 1 dècimes respectivament) també favorables a Orriols. Aquesta primera part del ral·li va acabar amb un scratch de Membrado en el tram espectacle i... tot per decidir.
Membrado va iniciar la continuació marcant el millor temps en el tram espectacle, mentre que el cop d’efecte del Criterium del Berguedà 2010 es va produir en el primer pas per Alpens en què es van combinar un excel·lent registre del pilot d’Olost i l’abandonament del seu rival directe al triomf. A partir d’aquest moment Membrado-Ribolleda van encapçalar tots els parcials arribant al parc tancat final clarament destacats respecte Domingo-Venceslao (Peugeot 106 S1600) que van ocupar la segona plaça del podi.

No em canso de repetir que guanyar sempre és bonic però fer-ho al Berguedà té un plus d’emotivitat. Per aconseguir aquest triomf hem corregut molt, sobretot en les primeres especials en què Orriols ens ho ha posat molt difícil, mentre que la tarda ha estat mes tranquil·la, de tota manera hem seguit amb un ritme molt bo. He tingut sensacions molt bones i a més hem guanyat, o sigui que hem complert tots els objectius. Aquest era el comentari que feia Membrado sobre el seu sisè triomf al Berguedà. Així doncs, segon triomf de la temporada i ara... Doncs seguirem amb el calendari que ens vam marcar a principi de temporada, el nostre següent repte serà l’Osona a principis de Juliol.
La satisfacció pel triomf també es notava en l’aspecte de Josep R. Ribolleda al final del ral·li: Ha estat un ral·li complicat en què el nostre ritme crec que en general ha estat molt alt. En el meu cas he estat més tens que fa unes setmanes en el Guilleries. Em dóna la sensació que la pressió de córrer a “casa del Pep” m’ha afectat més a mi que a ell...

La propera cita del campionat català de l’especialitat serà el Ral·li de Girona els dies 18 i 19 de juny. Membrado-Ribolleda tornaran a competir el primer cap de setmana de Juliol en el Ral·li Osona.

Resultats - XXXIX Criterium del Berguedà.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF