L’esforç va tenir la seva recompensa per a Llovera i el seu equip.

Albert Llovera-Borja Rozada (Abarth Grande Punto proto) van completar el II Ral·li de terra de Pozoblanco 2010, en una lluitada 8a posició en la classificació scratch final. Llovera i el seu equip (PCR Sport) van posar tot de la seva part per solucionar els problemes de la jornada anterior i marxar de Pozoblanco amb un resultat per a l’esperança de cara a properes cites.
Ho van aconseguir però... un problema en el turbo en el primer pas pel tram espectacle els van fer perdre uns segons preciosos, concretament van ser 27” de diferència entre la primera i segona passada per l’especial esmentada, que els haguessin situat en la sisena plaça.
La calor i la duresa de les especials han estat una vegada més la dificultat atípica que han hagut de superar tant els pilots com les mecàniques. El nombre d’abandonaments ha estat una mica inferior que durant el primer ral·li, però alguns dels vehicles han aconseguit acabar sota mínims.

Al final d’aquesta segona jornada a Pozoblanco, el pilot d’Abarth es mostrava satisfet per haver arribat al parc tancat de final de ral·li, encara que lamentava el problema que li va costar dos llocs ala classificació final, així resumia la jornada: Després de reparar el problema que ens va obligar a abandonar el primer ral·li (es va solucionar canviant una mangueta del radiador).Hem iniciat el ral·li amb un setup que no era el més apropiat per a les especials d’aquest ral·li. En el primer pas per l’assistència hem fet alguns canvis i s’ha notat en el ritme i en conseqüència en els cronos. L’objectiu era rodar i estar entre els deu millors i els estàvem aconseguint. Però el primer pas pel tram espectacle s’ha trencat una mica a inèrcia positiva que estava portant la prova per a Llovera: Ens hem quedat sense turbo just a l’inici de la primera passada pel tram espectacle, a ritme mes lent del què hauríem portat en condicions normals hem pogut arribar a final de tram, ... localitzar el problema i... completar el ral·li, has estat posible. Sens dubte una satisfacció.
Malgrat perdre la sisena plaça per menys de 13”, com dèiem, Llovera es mostrava satisfet per haver acabat el ral·li i afegía: Per haver pogut treballar en l’el nou cotxe, fent diferents proves que ens han donat un millor rendiment en la part final del ral·li. Seguirem treballant per treure-li un millor rendiment, perquè estem convençuts que el marge de millora és molt ampli.

Una vegada acabada la seva participació a Pozoblanco (Còrdova), Llovera ja ha canviat el xip i es troba totalment centrat en la seva participació al Ral·li de Portugal la setmana vinent. Des de la localitat andalusa es desplaçarà directament cap a Faro, on pensa instal·lar-se aquesta nit. Demà (dia 24) aprofitarà per recuperar forces i dimarts vinent començarà les jornades de reconeixement de la prova portuguesa del Campionat del Món de l’especialitat.

Classificació final del II Ral·li de terra de Pozoblanco:

1.-Pons-Haro (Ford Focus WRC) 40’28.2 , 2.-Roma-Barrabes (Mistubishi Colt) a 1’26.5, 3.Guerra-Cué (Mitsubishi Evo X) a 1’48.0 ... 8.-Llovera-Rozada (Abarth Grande Pundo) a 4’10.5 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF