Els problemes mecànics marquen l’actuació de Loan en Zuera.

Alex Loan, al volant d’un kart de l’equip Kosmic, va aconseguir la 8a i 7a posició en el meeting inicial del Campionat d’Espanya de la categoria KZ2 disputat en el circuit de Zuera (Saragossa). El pilot andorrà que va trencar dos motors en els compassos inicials del meeting, es va veure obligat a disputar les finals de manera conservadora davant el risc de trencar un tercer motor.
El fort vent que va fer durant el cap de setmana també va dificultar les evolucions dels participants en aquesta primera cita del campionat espanyol de l’especialitat.

La sèrie oficial es va iniciar amb cert malestar en el paddock, a causa del desgast anormal que patien els pneumàtics lliurats per l’organització. Alex va optar per un pilotatge gens agressiu per conservar al màxim els seus pneumàtics, al final no va poder millorar el temps dels entrenaments lliures y es va tenir que conformar amb el 8è lloc a la classificació (1’00.820).

Les classificatòries van començar amb problemes per a Loan. En la primera, va protagonitzar una bona sortida es va situar en la quarta plaça, però en la segona tornada el seu motor va dir prou i va haver de deixar la carrera.
Després d’una reparació d’urgència, el pilot andorrà va tornar a la pista per a la disputa de la segona classificatòria, sense la millor posada al punt de la seva mecànica. Va aconseguir situar-se en la quarta plaça a base de molt esforç però... l’organització el va penalitzar amb la perduda de 5 posicions per avançar-se a la sortida.

En la primera carrera, Alex conscient dels seus problemes de motor, va fer una carrera molt intel·ligent, sent el més ràpid en la zona tècnica de la pista i perdent alguna posició a la llarga recta de Zuera. Al final va creuar la meta en l’ocatava posició. Poca recompensa per al seu gran esforç.
Un desenvolupament molt semblant va tenir la segona carrera. La falta de velocitat punta va ser decisiva al moment en què es va situar en la 5a posició i disposat a intentar l’atac a les posicions de podi. Tot va quedar en l’intent i va aconseguir millorar una posició el resultat de la carrera anterior.

En aquest 1r meeting del campionat d’Espanya, he pogut comprovar que el meu nivell de pilotatge actual em pot permetre lluitar per estar en el podi en aquest campionat. L’experiència acumulada en les WSK, competint amb pilots professionals com Lammers, Dreezen, Iglesias,... és molt positiva per al meu aprenentatge. A més, el meu equip ha sabut adaptar perfectament el meu xassís als nous pneumàtics Vega, cosa gens fàcil, després del que ha vist aquest cap de setmana. Tenir un millor motor per a les properes carreres serà vital per aconseguir el meu objectiu. Aquestes eren les paraules d’Alex Loan al final del meeting, que conservava l’optimisme malgrat els problemes.

Precisament el mantenir la motivació malgrat que la situació no era favorable, ha estat un fet que ha destacat Olivier Maréchal (team mànager de Kosmic Racing Dpt) del pilot andorrà, a més va comentar: A fàbrica, som conscients del dèficit en termes de rendiment dels nostres motors Vortex en la categoria KZ2 i, encara que ens hagi faltat temps a principi de temporada, estem avançant en la fabricació d’un nou motor que ens permetrà oferir aviat milloris prestacions als nostres pilots. Per al meeting vinent de la WSk en Sarno, espero posar a la seva disposició les millores en xassís i motor.

La cita del circuit de Sarno (Itàlia), vàlida per a les WSK sèries es disputarà els dies 4,5 i 6 de Juny.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF