En el Jarama, Amàlia Vinyes s’acosta als més ràpids.

En el segon meeting de la temporada de la Supercopa Seat Leon 2010, Amàlia Vinyes al volant del Seat Leon preparat per Baporo Motorsport, s’està mostrant molt competitiva, llimant diferències pel que fa als seus rivals cada vegada que surt a la pista madrilenya. En la sèrie d’entrenaments oficials va quedar a menys d’1’ de la pole-position de Marc Carol (doble guanyador d’aquest certamen) i en les carreres disputades es va situar en la 15ª i 14ª posició respectivament i sempre lluitant fins al final per millorar algun lloc a la classificació.
Fins aquest moment, el meeting de la Seat Leon del circuit del Jarama està marcat per la forta calor que han d’aguantar els pilots dins els seus cotxes (es parla de 60º). La temperatura ambient en l’esmentat escenari ha superat, en molts moments, els 30º. La temperatura de l’asfalt a l’inici dels assajos oficials superava els 31º i eren les 12h00 del matí...

L’objectiu a les tandes lliures, dos de 45’, era provar el nou canvi de velocitats que han incorporat tots els vehicles de la Supercopa en el circuit del Jarama, a més de rodar discos i pastilles de fre un fet habitual en els lliures. El ritme de la pilot andorrana ha estat molt bo, marcant un millor temps d’1’43.796, sense forçar en cap moment. Una vegada acabats els primers assajos del meeting, Amalia estava preocupada per alguna reacció de seu Seat Leon, així ho comentava: Al moment de reduir velocitats caldrà variar la manera de fer-ho, al principi m’ha sorprès una mica, però... crec que ja l’he agafat el feeling. El bloqueig de les rodes en alguna frenada ha estat un altre dels problemes que he tingut, no sabem exactament perquè passa, de moment la solució és frenar una mica abans i més suau. Malgrat tot crec que el meeting s’ha iniciat molt bé i estic molt animada de cara als oficials de demà.

Amalia va seguir progressant en la sèrie cronometrada, va aconseguir rebaixar en gairebé 1” el millor registre dels assajos lliures i situar-se en la part mitja de la graella de sortida (8a línia), possiblement no era una posició còmoda per prendre la sortida, però... Malgrat el bon crono, la pilot andorrana no es mostrava del tot conforme amb la seva actuació, així ho explicava: És cert que he quedat a menys de 4 dècimes de la 5ª plaça de la classificació, crec que estava al meu abast, en algun dels parcials no he estat del tot encertada i en altres intents de volta ràpida m’he trobat amb zones de la pista amb molt trànsit que m’han tallat el ritme. Cal seguir lluitant.

La primera carrera es va desenvolupar sense grans sobresalts per a Amàlia. Cal destacar que a final de recta, just després de la sortida, va perdre alguna posició ( es va situar 18ª) però es va mantenir sempre molt a prop dels rivals que la precedien, això li va permetre aprofitar les ocasions que van sorgir per recuperar llocs en la classificació. Al final va acabar 15a i sobretot fent gala d’un bon ritme de carrera.
En la segona carrera, va tenir l’habilitat d’esquivar tots els incidents que es van produir a l’inici de la carrera i va poder mantenir les seves opcions de avançar llocs fins al final. Va millorar una posició pel que fa a la carrera anterior i es va acostant a la part alta de la classificació.
Amàlia com de costum analitzarà a fons el més succeït en les dues carreres d’avui, però la seva primera impressió és positiva, així ho explicava: L’inici de la primera carrera no va ser fàcil, a final de recta vaig perdre alguna posició però vaig decidir no arriscar i seguir al meu ritme, la continuació va ser positiva i vaig aconseguir recuperar els llocs que havia perdut a l’inici. En la segona vaig poder mantenir la posició de sortida sortejant els tocs múltiples inicials, en les voltes finals vaig intentar millorar algun lloc però el rival que em precedia em va tancar la porta... i en aquesta ocasió vaig prendre l’opció conservadora i mantenir la 14a posició que no està gens malament.

Demà diumenge (dia 6) es disputarà, a partir de les 1h00, la tercera i última carrera del meeting del Jarama de la Supercopa Seat Leon 2010.

Classificacions segon meeting Supercopa Seat Leon 2010 - Jarama.
Entrenaments cronometrats.

1.-Marc Carol, 1’41.830, 2.-Antonio de la Reina, a 0.059, 3.-Josep Oriola, 0.188, 4.-Antoni Forne, a 0.201, 5.-Oscar Nogues, a 0.302, ... 15.-Amàlia Vinyes, 0.988 .
1ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 12’11.324, 2.-Antonio de la Reina, a 3.195, 3.-Oscar Noges, a 5.486, 4.-Antoni Forné, a 6.028, 5.-Josep Oriola, a 6.895, ....15.-Amàlia Vinyes, 18.650. (Fins a 29 classificats).
2ª Carrera (7 voltes).
1.-Marc Carol, 12’11.324, 2.-Oscar Noges, a 3.195, 3.-Antoni Forné, a 5.486, 4.-Norbert Kiss, a 6.028, 5.-Josep Oriola, a 6.895, ....14.-Amàlia Vinyes, 19.648. (Fins a 26 classificats).