Amalia Vinyes marxa d’Albacete com a líder de la categoria D4.

Diuen que bé està el que bé acaba, i aquesta dita és la que han aplicat els germans Vinyes una vegada acabat el meeting del circuit de La Torrecica (Albacete), tercer de la Copa d’Espanya de Resistència del 2010. Després de patir problemes de diferents tipus durant tot el cap de setmana, han acabat en el podi, concretament en la segona posició de l’última carrera, cosa que representa el tercer podi consecutiu d’Amalia a Albacete. A més la pilot andorrana deixa la capital manxega com a líder de la classificació provisional de las categoria D4, de l’esmentat campionat.
El meeting es va iniciar amb sol, núvols i vent, a continuació va arribar la pluja i en la jornada de diumenge la boira va ser la protagonista en la primera carrera. A partir d’aquest moment la climatologia es va mostrar més respectuosa amb els equips fins que a falta de 14’ per acabar la segona carrera de la categoria D3-D4 va aparèixer novament una lleugera pluja, que va ser la causant de mes d’un ensurt.

Les sèries lliures es van iniciar amb el cel amenaçant pluja però es van poder disputar amb l’asfalt sec. Amalia i Joan van compartir les dues tandes de 45’, provant diferents reglatges pensant en els moments decisius del cap de setmana. Al final de les sèries ambdós pilots van coincidir que la pista estava molt bruta una fet que, en bona lògica, s’aniria accentuant a mesura que es desenvolupessin les diferents carreres del meeting.

Va ser a les sèries cronometrades, quan es van començar a torçar les coses per als germans Vinyes. Cal destacar que les dues mànigues de 20’ (una per a cada pilot) es van córrer amb la pista mullada i plovent amb generositat en el circuit manxec. La sortida d’Amalia va ser fulgurant, un crono d’1’56.691, a la seva tercera volta, la va situar de manera provisional entre els primers de la classificació. A partir d’aquí les coses no van anar tan bè no es va trobar una solució perquè els vidres del Leon no s’entelessin i va acabar ala 12a posició. La visibilitat era nul·la, fins i tot he parat en boxos per veure si es podia fer alguna cosa perquè els vidres no s’entelessin. Així comentava Amalia el que va passar a la seva sèrie de cronometrats.
Pel que fa a Joan, també es va veure perjudicat pel mateix problema i va ser més explicit al comentar-ho: M’he sortit de la pista en la primera volta, era impossible veure les referències preestablertes per iniciar les frenades. Des de dins el cotxe no es veia amb claredat la pista. Espero que demà les coses surtin millor. Cal mencionar que Joan va acabar sisè de la seva tanda amb un temps d’1’’55.322 .

La primera carrera va començar amb una espessa boira sobre el circuit de La Torrecica. Amalia va ser l’encarregada d’iniciar la prova i després d’unes primeres voltes (tres) de lluita amb altres rival, es va situar en la quarta posició, lloc que va defensar fins al final del seu relleu i que va mantenir Joan fins al final de la carrera. Era el resultat que més els convenia, però un error a la sortida del pit-lane després del canvi de pilot, els va costar 45” de penalització i la perduda de 4 llocs en la general, aquest era el comentari de Joan: Havíem d’evitar el podi per baixar el nostre handicap, però tampoc no ens volíem endarrerir molt pensant en la possibilitat de que Amalia es posés el front de la classificació del campionat. Tot havia sortit perfecte, però la penalització (ha estat justa) ens ha desmuntat l’estratègia i ens ha deixat sense uns punts sempre importants per seguir lluitant en els diferents campionats.

A la segona carrera, Joan va protagonitzar una gran sortida que el va portar a liderar la prova abans de finalitzar la primera volta, va continuar durant tot el relleu amb un ritme molt alt que el va portar a establir una diferència important abans de cedir el Leon a la seva germana. Semblava que tot estava fet, però... va aparèixer la pluja, van ser pocs minuts, però va sembrar el desconcert en el circuit. La pilot andorrana va tenir una lleugera sortida de pista que li va fer perdre uns segons que al final van ser decisius, així ho explicava: La pista patinava molt i no he pogut evitar sortir-me a final de recta. He pogut mantenir la primera plaça, però els rivals se m’ha acostat molt i m’han passat Recuenco i Nogués. Al final he pogut recuperar el segon lloc i per tant molt acontenta tant pel resultat com per anar-me’n d’Albacete com primera de la categoria D4.

L’activitat a la Copa d’Espanya de Resistència queda paralitzada fins a principis de Setembre, concretament els dies 4 i 5. Es disputarà el quart meeting del 2010 al circuit d’Alcañiz.

Resultats categoria D4 - meeting Albacete (Copa d’Espanya de Resistència).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF