A Girona, Carchat-Ribeiro rematen amb l’asfalt mullat.


Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 107) van aconseguir la primera posició a la classificació del Volant Desafiament RACC-Desafio Mobil’1 Mavisa 2010, del 23è Ral·li Girona. Un espectacular triomf aconseguit en un final de carrera d’infart en què Joan Carchat s’ho va jugar el tot pel tot al moment en el moment què va aparèixer la pluja (segona passada pels Angels) i va confirmar el seu primer triomf de la temporada de manera inapel·lable.

La igualtat entre Carchat-Ribeiro i Perez-Enseñat va marcar el desenvolupament del Volant RACC a Girona fins al final comentat. És força habitual que el pilot andorrà iniciï els ral·lis una mica fred i li costi agafar el ritme, la prova de l’Escuderia Baix Empordà (EBE) no va ser l’excepció, les diferències van ser mínimes durant bona part del ral·li. Després del primer pas per Canyet, Sant Grau i Riudellots, Carchat perdia 4” respecte a Perez. Aquesta diferència es va reduir en 5 dècimes una vegada completat el segon pas per les especials esmentades.
La reacció de Carchat es va produir en les següents seccions, Els Angels i Santa Pellaia, eren les especials a superar. Una vegada completat el primer pas per aquests escenaris, la diferència s’havia reduït a menys de 2” i... tot estava per decidir. Va aparèixer la pluja i... el ral·li es va decantar d’una manera molt clara a favor de Carchat.

El pilot andorrà estava molt satisfet amb el resultat final, encara que es mostrava molt crític amb un inici en què no va estar concentrat, aquestes eren les seves paraules: He de millorar a l’inici de les carreres, perdo uns segons que són molt difícils de recuperar. Avui, hem passat mes de la meitat del ral·li amb diferències mínimes però que afavorien sempre al meu rival. Però... va aparèixer la pluja i a Carchat se li va presentar l’oportunitat d’atacar en unes condicions complicades però que a ell li encanten: Quan hem completat la part de pujada dels Angels, l’asfalt estava mullat i a mi m’ha canviat la cara... M’he tirat a tot el que donava el cotxe i les coses han sortit bé... ha estat fantàstic.

Poc temps tenen els pilots que participen en el Volant RACC 2010 per recuperar forces, dins menys de quinze dies ( concretament els dies 2 i 3 de Juliol) tenen un nou repte a superar, El Ral·li Osona.

Classificació final 23 Ral·li Girona/Volant RACC.
1.-Carchat-Ribeiro, 1h13’06.3 , 2.-Perez-Enseñat, a 0’40.1 , 3.-Trius-Morales, a 2’58.7 , 4.-Paradell-Marin, a 3’20.4 , 5.-Bigordá-Suriñach a 3’25.1
Clasificació provisional del Volant RACC - després de dos ral·lis.
1.- Victor Perez y Joant Carchat 38 puntos, 3.- Marc Paradell y Lluis Bigordá 24 p., 5.- Alex Teixidor y Jordi Trius, 22 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF