Espectacular remuntada de Membrado-Ribolleda a l’Osona 2010.

Josep M. Membrado-Josep R. Ribolleda (Mitsubishi Evo X) van quedar a menys de 2” del triomf en el 42 Ral·li Osona, després de protagonitzar una actuació al sprint per a recuperar els més de 40” que havien perdut a la segona especial, primer pas per La Costa dels Gats, a causa de problemes mecànics en el Mitsubishi Evo X. En el seu afany d’intentar recuperar el temps perdut, van marcar el millor temps parcial en 8 de les 10 especials disputades, en unes condicions climatològiques molt dures, calor i al final pluja. Un fet habitual a l’Osona, però si a més afegim els nervis d’una situació límit ...

El campió català havia comentat que hi hauria molta igualtat en l’Osona 2010 i això es va poder comprovar en el primer pas per La Trona. Malgrat tot Membrado-Ribolleda semblaven tenir la situació controlada ja que van marcar la seu primer scratch. A partir d’aquí van començar els problemes, a l’inici de la Costa del Gats es va trencar la transmissió de darrere, tub d’escapament, ... en fi semblava que l’Osona s’havia acabat per Membrado i el seu equip. Van arribar a l’assistència i els tècnics de Calm Competició van començar a treballar en el cotxe i en un temps record van aconseguir deixar-lo en condicions de seguir en la competició. Quedava molt ral·li per davant el podi passava a ser l’objectiu del pilot d’Olost, encara que en un ral·li mai se sap el que pot ocórrer. Marcant el millor crono a cada especial, va anar recuperant part dels segon perduts, fins que mancant l’últim pas per La Vola, semblava que el podi s’escapava però, va aparèixer la pluja i en aquest cas es va aliar amb Membrado, a més de situar-se en el podi, el triomf va quedar molt a prop.

Sense cap dubte ha estat un dels Osona més complicats que recordo. Hem corregut molt, una vegada reparats els problemes mecànics ens hem plantejat seguir en carrera a veure on arribàvem. Ha estat una jornada amb molta tensió i en la que hem demostrat que quan les coses es compliquen també tenim capacitat de reacció. El triomf s’ha escapat per molt poc, però si tenim en compte que per moments ens plantegem anar a dinar a casa... és per a estar satisfet de l’esforç realitzat. Així s’expressava Josep M. Membrado al baixar del podi de l’Osona, amb mostres de l’esforç realitzat en el seu rostre però alhora molt satisfet de l’actuació que van protagonitzar. A partir d’ara vacances i a pensar en el 2000 Viratge: Així és, és el normal després de l’Osona, pensar en les vacances. El 2000 viratges serà la nostra aposta a la segona part de la temporada.
Amb un aspecte que expressava el cansament i la satisfacció del moment, Josep R. Ribolleda comentava així l’experiència viscuda: Ha estat un dia de molts nervis i a més amb les condicions “d’agobio” que dona la climatologia típica de l’Osona. Hem tingut el triomf molt prop i ara penses en algunes situacions concretes que pot ser ens haguessin donat el triomf. Encara que també és cert que l’abandó també ha estat molt prop. O sigui que contents amb la jornada en general i a pensar en el següent.

El segon cap de setmana d’octubre (dies 8 i 9) la cita serà a Manresa per a disputar una nova edició del 2000 Viratges.

Resultats - 42 Ral·li Osona.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF