Àlex Machado líder del Campionat d’Espanya.

Per fi ! Àlex Machado va pujar a l’esglaó mes alt del podi. Les instal·lacions de kartódromo de Cartaya (Huelva) van ser l’escenari en el que el jove pilot andorrà es va situar entre els millors del Campionat d’Espanya de la categoria Aleví. Va saldar el seu debut a l’esmentat campionat amb un triomf i una segona posició respectivament, a les dues carreres disputades. Després d’aquesta brillant actuació, Àlex Machado marxa de Cartaya com a capdavanter destacat de la classificació provisional de l’esmentat campionat del que tan sols queda el meeting d’Alcalá del Rio (Sevilla) per disputar.

A la pista de la provincia de Huelva, Àlex va estar especialment encertat en els entrenaments oficials, va marcar el 5è millor registre (1’02.304) entre els 20 pilots que van competir en la seva sèrie, a menys de 3 dècimes de la pole-position d’Eliseo Martinez. En el conjunt de les dues sèries disputades (39 pilots en total), Àlex es va situar a la 9ª posició. Cal destacar que es van classificar fins a 29 pilots en el mateix segon, és a dir que la igualtat entre els participants va marcar aquests compassos inicials del meeting.

A les mànigues clasificatorias, Àlex va deixar al descobert que era un candidat al triomf. Es va situar en la 3ª i 2ª posició respectivament fent gala d’un bon ritme. Malgrat tot se li seguia negant la primera plaça encara que va fer mèrits suficients per a estar al capdavant de la classificació en alguna de les dues mànigues disputades.

De tota manera el que era evident es va confirmar a la primera carrera, Àlex, va protagonitzar una extraordinària sortida que el va situar al primera posició del grup i a partir d’aquí va començar una lluita aferrissada pel triomf entre set pilots. Es van avançar en diverses ocasions encara que el pilot andorrà mai va estar per sota de la segona plaça. Mancant tres voltes per al final, Àlex va assolir una mínima diferència al seu favor que va poder mantenir fins al final, aprofitant la lluita que tenia per darrere. Aixì doncs TRIOMF molt treballat i just per al pilot de AVRacers.

A la segona carrera, Machado també es va situar al capdavant a la sortida i va ser líder de la prova durant la dues primeres voltes. A partir d’aquest moment el va superar Eliseo Martinez que va aprofitar la lluita que va mantenir el pilot andorrà amb Angel Rodriguez para agafar uns metres de distància que a la fi van privar a Àlex de tenir un cap de setmana rodó en el meeting inicial d’un campionat que se li ha posat molt a favor.

Després de la gran demostració que va fer sobre la pista, Àlex assegurava estar molt satisfet per la fita assolida, així ho deia: Estic molt content pel meu primer triomf, ha estat un cap de setmana molt difícil, sobretot la primera carrera, la lluita ha estat molt forta entre diversos pilots i qualsevol error et podia deixar sense opcions a fer un bon resultat. Moisés Valls, tècnic del pilot andorrà, tenia la següent opinió sobre l’actuació del seu pilot: Crec que hagués pogut guanyar les dues carreres, de tota manera és un gran resultat l’aconseguit per Àlex a Cartaya i ara té el títol de campió d’Espanya al seu abast. Amb vèncer en una de les carreres en Alcalá del Rio el títol serà seu.

La pròxima cita de Àlex Machado amb la competició serà a Mora els dies 24 i 25 d juliol. Serà el sisè meeting del Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Classificacions del primer meeting del Campionat d’Espanya de Karting 2010-Cartaya / Aleví.