Amàlia Vinyes s’acosta al top 10 de l’Eurocup Seat Leon, a Cheste.

Amàlia Vinyes, al volant d’un Seat Leon preparat per l’equip Baporo MotorSport, ha completat la primera jornada de competició oficial en el Circuit de la Comunitat Valenciana aconseguint la 12a posició en la primera carrera del meeting que tanca l’Eurocup Seat Leon 2010. El debut de la pilot andorrana en la competició internacional de la Copa de la marca catalana ha passat per diverses fases, tot i que arribat el moment de la veritat, Amàlia va tornar a treure el seu caràcter competitiu, que la va situar a prop dels millors.

Les tandes lliures, de 30’ cada una, no van ser gens fàcils per a Amàlia, en la primera va haver de lluitar amb una mecànica que, amb les rodes es posant a l’Eurocup, no responia de la manera esperada. Després de fer diversos canvis de cara a la segona per a millorar la competitivitat del seu Leon, va aparèixer la pluja i la planificació de proves marcat no es va poder dur a terme. He sortit amb rodes de sec malgrat que la pista estava mullada, hem valorat que no valia la pena comprar rodes d’aigua per fer unes voltes en els lliures. Aquesta era l’explicació que donava Amàlia a la seva decisió de sortir des de l’inici de la tanda amb rodes llises i afegia: En el tram final de la sèrie el cotxe ha respost molt millor que al matí, em sento optimista de cara als cronos. A veure si em surt una volta bona i en conseqüència puc estar a la part davantera de la graella de sortida.

Amàlia va aconseguir el seu objectiu a mitges a la sèrie cronometrada. Va millorar els cronos de la jornada anterior però no de manera suficient per estar en la situació de graella desitjada. Amb un temps d’1’47.897 va quedar a menys d’1” de situar-se entre els deu millors, però... la pilot andorrana no estava contenta amb la seva actuació, així ho explicava: No em trobo a gust amb el comportament del cotxe, diguem que no l’he agafat el feeling, als frens que s’utilitzen a l’Eurocup i no trobo les referències correctes per aprofitar les frenades al màxim. Seguirem lluitant però sortint de tan endarrere ... veurem que es pot fer, per intentar-ho no quedarà.

I és evident que ho va intentar i va completar una excel·lent primera carrera. Al moment de la sortida (llançada) va perdre alguna posició, però la seva reacció no es va fer esperar i va començar una recuperació que la va situar a meitat de carrera en la 12a posició, semblava que l’escalada seguiria però es va trobar al pilot rus Timur Sadreninov, que malgrat tenir un ritme més lent, no el va poder superar. L’he intentat passar per tots els costats però no ha pogut ser, m’ha tancat totes les portes, al final he desistit i he preferit assegurar i creuar la línia d’arribada amb el cotxe intacte. Demà seguirem lluitant i l’objectiu no és un altre que seguir millorant.

Com comenta Amàlia, demà diumenge (dia 19), es disputarà el segon meeting que decidirà la classificació final de l’Eurocup Seat Leon 2010.

Classificacions Eurocup Seat Leon 2010 - Circuito de la Comunitat Valenciana (Cheste).
Entrenaments cronometrats.

1.-Gabor Weber, 1’46.402, 2.-Oscar Nogues, a 0.058, 3.-Michael Rossi, 0.259, 4.-,Lourenço Veiga, a 0.323, 5.-Marcos de Diego, a 0.446, ... 19.-Amàlia Vinyes, 1.495 . (Fins a 27 classificats)

1ª Carrera (13 voltes).

1.-Pepe Oriola, 23’49.206, 2.-Marcos de Diego, a 2.774, 3.-Gabor Weber, a 4.215, 4.-Miguel Toril, a 21.266, 5.-Diego Puyo, a 21.749, ....12.-Amàlia Vinyes, a 41.238. (Hasta 21 classificats).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF