Carchat marxa de La Guàrdia més líder del Volant RACC 2010.

La segona plaça aconseguida per Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 107) en el 5è Ral·li de terra de La Guàrdia d’Urgell, primera prova vàlida sobre terra del Volant RACC-Desafio Mobil’1 Mavisa 2010, el reafirma en el lideratge de l’esmentat certamen en el moment en què s’ha superat la meitat del seu calendari. Malgrat ser un excel·lent resultat cal destacar que el pilot andorrà s’ha quedat a tan sols 2” del triomf, que finalment ha estat per a l’equip local Joel Guerrero-Xavi Carulla.

Malgrat ser debutants en la terra, Ribeiro Carchat-Ribeiro van començar el ral·li marcant el millor registre en les dues passades pel tram espectacle (1,54 kms.) disputades dissabte (dia 17). En la continuació, concretament en el primer pas per la Fuliola (9,49) ja es va poder comprovar que Carchat tindria com a principal rival al pilot local Joel Guerrero bon coneixedor de l’escenari i amb experiència sobre terra. Malgrat tot el pilot andorrà va seguir lluitant, va ser el més ràpid en 4 especials, fins a arriba a la disputa de l’última especial amb una diferència mínima de 2”. La igualtat va ser total, Carchat i Guerrero van marcar el mateix temps, 8’03”, en un especial de nom La Guàrdia i de 10,15 kms.

Joan Carchat es mostrava molt satisfet del seu rendiment en la primera prova sobre terra, així s’expressava: Abans que res vull comentar que la meva primera experiència sobre terra ha estat molt bona, m’ha agradat molt. Suposo que l’haver pilotat sobre neu m’haurà ajudat, les reaccions de cotxe són molt semblants. De tota manera l’anar de pressa sobre un terreny pel qual només has fet una passada de reconeixements té els seus riscos i de vegades és millor assegurar. En fi, amb una mica més d’experiència aquest ral·li no se’ns hagués escapat. Tot i així, Carchat ha acabat molt satisfet amb un resultat que li permet seguir ampliant les seves diferències al capdavant del Volant: La lluita entre Perez i nosaltres està una mica més a favor nostre. Que guanyés Guerrero no em preocupava, tenint en compte que li portem cert avantatge, si que ha estat important que el fins ara principal rival en el Volant solament hagi pogut ser sisè. De tota manera seguirem treballant com ho hem fet des de l’inici, falten tres carreres i poden passar moltes coses.

La propera cita del Volant 2010 també es disputarà sobre terra, serà el Ral·li de Cervera i es correrà el primer cap de setmana de setembre (dies 4 i 5).

Classificació final 5è Ral·li de terra La Guàrdia d’Urgell/Volant RACC.
1.-Guerrero-Carulla, 50’04” , 2.-Carchat-Ribeiro, a 0’02”, 3.-Trius-Morales, a 1’00”, 4.-Paradell-Marin, 1’09” , 5.-Teixidor-Lucas a 1’10”.

Classificació provisional del Volant RACC.
1.-Joant Carchat 76 punts, 2.-Victor Perez, 66 p., 3.- Jordi Trius y Joel Guerrero 52 p., 5.- Marc Paradell, 48 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF