La Rabassa un excel·lent escenari per al trial 4x4.


La Copa TT d’Andorra 2010, va rendir visita a La Rabassa, per segon any consecutiu, i la prova va resultar un èxit tant de participació com d’afluència d’aficionats. Cal destacar que per primera vegada, en la curta història d’aquesta Copa, es va arribar a la xifra màxima (20) d’equips inscrits previstos pel reglament.
En aquesta segona cita de la temporada de la Copa TT 2010, el triomf va ser per a Albert Cabanes-Lluis Carrera (Land Rover Defender) en la categoria EXTREM, David Choy-Claudi Ribeiro (Land Rover Defender) van ser els millors entre els PREPARATS, mentre que Antoni Fuentes-Josep Pujols (Suzuki Samurai) van aconseguir el triomf en la categoria de vehicles de SÈRIE.

A La Rabassa, el responsable de marcar el recorregut i dirigir la prova va ser Marc Ambor, segon classificat en la categoria extrem de la prova d’Ordino. En aquesta ocasió Marc va canviar el volant per les estaques, les cintes,... i va dissenyar un traçat de 7 zones artificials que els participants van haver de superar en un màxim de 5 hores. La majoria dels pilots van coincidir que el recorregut era exigent per als equips i en particular per als copilots. En un altre aspecte en que també va haver-hi unanimitat és que, en tractar-se de zones artificials la dificultat podia variar depenent del moment en què s’afrontaven. Amb el pas dels vehicles el canvi físic de les zones era evident, però no necessàriament augmentava la dificultat per superar-les.

Tal com comentàvem a l’inici, Cabanes-Carrera es van imposar amb claredat a la categoria EXTREM, fent gala d’una excel·lent tècnica en el pas dels obstacles mes compromesos. Al final del trial estava molt satisfet de com s’havia desenvolupat la prova: Tot ha sortit com havíem previst, no hem tingut cap problema i hem anat superant totes les zones sense pressa i sense contratemps dignes de ressenyar. Estem molt contents amb el resultat i disposats a repetir a Arinsal.

A la categoria de PREPARATS, va haver-hi més igualtat, va guanyar el Land Rover Defender de Choy-Ribeiro, però seguit molt de prop per Bringué-Bringué (Suzuki Santana).
Cal ressenyar una absència important a l’inici del trial, Isidre Cabanes, guanyador de la prova inicial de la Copa 2010 i actual campió de la categoria no va poder prendre la sortida, el mateix ens explicava el motiu: No hi hagut manera d’arrencar el cotxe, suposo que a causa d’un problema electrònic (relacionat amb l’alarma). Hem provat moltes coses però no ha s’ha posat en marxa. Fins que no el porti al concessionari oficial no sabré exactament el que ha passat. Una llàstima, el campionat està molt interessant i tenia moltes ganes de seguir defensant les meves opcions.

Entre els equips amb vehicles de SÈRIE, Pujols (Suzuki Samurai), tercers a Ordino, van sorprendre als guanyadors de la prova inicial, Giró-Iglesias (Suzuki Vitara), i li donen un plus d’emoció al campionat. La igualtat va ser una característica a destacar entre els equips d’aquesta categoria.

A Arinsal, el proper dia 21 d’Agost, es disputarà la tercera prova del calendari de la Copa TT d’Andorra 2010.

Classificació categoria EXTREM.

1.-Albert Cabanes-Lluis Carrera (Land Rover Defender), 4926 punts, 2.-Juli Filloy-Jordi Carboné (Land Rover Defender), 9051 p., 3.-Eduard Aguilo-Fernando-Blasco (Jeep Wrangler), 13738 p.
Classificació categoria PREPARATS.
1.- David Choy-Claudi Ribeiro (Land Rover Defender), 7750 punts, 2.-Josep Bringué-Ivan Bringué (Suzuki Santana), 8927 p., 3.- Lluis Montserrat-Ricard Cañon (Nissan Patrol GR).
Classificació categoria SÈRIE.
1.- Antoni Fuentes-Josep Pujols (Suzuki Samurai) , 3273 punts, 2.-Miquel Giró-Albert J. Iglesias (Suzuki Vitara), 3664 p., 3.-Joel Martinez-Carles Silva (Nissan Patrol GR), 3933 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF