Llovera-Rozada tornen a l’activitat al Ral·li de Finlàndia.

Després de superar les proves de Mèxic, Nova Zelanda i Portugal, Albert Llovera-Borja Rozada (Grande Punto Abarth S2000) s’enfronten a partir proper dimarts (dia 27) a una de les proves mítiques del Campionat del Món de Ral·lis, el Ral·li de Finlàndia abans nomenat Mil Llacs, fent referència a la zona del país nòrdic en que es disputa, i que en aquesta temporada compleix la seva 60ª edició.
La ciutat de Jyvaskila serà, un any més, el centre neuràlgic d’un ral·li en què cal destacar la seva inscripció, més de 100 equips prendran la sortida des del podi ubicat en el parc d’assistència de Paviljonki dijous vinent (dia 29) a partir de les 18h00.

Per a Llovera la prova finlandesa no és nova, és un ral·li en què ha competit en quatre ocasions i en què ha viscut experiències de tot tipus. En aquest 2010, la novetat és la configuració del traçat, aquesta era l’opinió del pilot d’Abarth abans de partir cap a Finlàndia: És cert que en les altres edicions del ral·li, era normal competir durant tres dies i menys hores en el cotxe durant les etapes. Aquesta vegada, l’horari és més compacte, són tan sols dues etapes, però les mateixes especials i quilòmetres cronometrats que altres anys. O sigui dues jornades molt intenses, en què començarem molt aviat, cap a les 6h00 del matí i acabarem tard. En referència a les novetats tècniques en el S2000, cal mencionar el sistema de frens, que Llovera va poder provar abans que el seu Abarth inicies el desplaçament cap a Finlàndia: Sí, ho volíem fer a La Guàrdia però al final no va poder ser. Així que, variant una mica la planificació prevista, dimecres passat (dia 21) vam poder fer una jornada de test per provar els frens, i retrobar el feeling al volant del Grande Punto. Sens dubte una jornada molt positiva per entrar en matèria pensant en els espectaculars salts que ens trobarem a les especials finlandeses.
Les dues jornades de reconeixement, (recordem tres passades per especial amb un cotxe de carrer) seran el primer obstacle a superar per el pilot de Abarth: Com és habitual, les pistes sobre les quals es desenvolupa el ral·li són de terra i malgrat que en principi estan en perfectes condicions, el pas dels participants acaba notant-se i les segones passades, per les especials que es repeteixen, poden amagar més d’una trampa. Un fet que cal preveure en els esmentats reconeixements.

En total seran 19 (11 de diferents) els trams de velocitat a superar, amb un total de 1308,17 kms., dels que 310,29 kms, seran de velocitat. Les verificacions administratives i tècniques, un tràmit que de vegades comporta moments de tensió, i el shakedown (test amb el cotxe de competició), marcaran la jornada prèvia de la quarta cita de Fregada Llovera-Rozada en el S-WRC 2010.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF