A Finlàndia, Lovera-Rozada deixen a mitges la primera etapa, però...

Albert Llovera no vol marxar de Jyvaskyla sense esgotar totes les possibilitats per completar bona part del Ral·li de Finlàndia 2010. Això que vol dir? Doncs que els tècnics del seu equip, PCR Sport, estan treballant en aquests moments per reparar la suspensió dreta del seu Grande Punto Abarth S2000, danyada en la sortida de pista, per entrar el cotxe en el parc tancat i poder sortir a competir demà acollint-se a l’opció del superral·li.
Ca
l mencionar en l’apartat climatològic, que la nit abans de la primera etapa va fer acte de presència, de manera intensa, la pluja. La temperatura ha continuat sent alta però aquesta arribada ha servit per deixar les pistes, almenys en la seva passada inicial, en perfecte estat.

El ral·li no ha començat bé per a Llovera-Rozada, un problema en els comandaments de l’embragatge a punt ha estat de deixar-los fora de competició abans de començar, així ho comentava Albert: Sens dubte han estat moments de molta tensió, 200 metres abans de prendre la sortida de la primera especial ens hem quedat sense embragatge. Amb l’ajuda dels “marshall”, hem pogut sortir, però... la primera passada per Urria (12,75 kms. ) l’hem fet sense embragatge. Abans d’iniciar la següent (Jukojarvi 22,29 kms.) hem solucionat el problema i a partir d’aquí hem pogut anar al ritme que teníem planejat, per cert gens conservador. La continuació de la prova ha estat molt bona per a l’equip d’Abarth, fins que s’ha produït l’incident que els ha obligat a deixar el ral·li... de manera momentània: Ens hem sortit de la pista en una zona molt ràpida, arribem a 150 kms/h., amb una rasant i un revolt ràpid de dretes en l’especial inicial de la tarda (Lankamaa 24,87 kms.). Els efectes en el cotxe, en aparença, no eren greus però sí prou per no poder continuar amb el ral·li; si més no, avui. Una vegada a l’assistència hem pogut confirmar que tot el dany estava en la suspensió davantera dreta. Sense pensar-ho dues vegades hem iniciat la reparació per poder sortir demà. O sigui que demà més...

La segona jornada del Ral·li de Finlàndia 2010 també serà molt complicada. Els participants hauran de superar 8 especials però amb més quilòmetres de velocitat que avui, en total 162,78 kms. Cal destacar l’especial 13 del ral·li, Vaarinmoja, que amb els seus 29,29 kms., és la més llarga de la competició. La jornada s’iniciarà a les 5h50 i el final està previst per a les 19h45 amb la cerimònia del podi.

 

Servei de premsa

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF