El Ral·li d’Alemanya, primer repte sobre asfalt de l’any, per a Llovera-Rozada.

Albert Llovera va iniciar el desplaçament a Trier (Alemanya) predisposat a canviar el mal record que li va quedar després de la seva primera participació (2002) al Ral·li d’Alemanya. El pilot d’Abarth afronta el seu primer ral·li sobre asfalt de la temporada amb l’optimisme habitual, és conscient de que serà una prova molt dura, però està disposat a superar-la amb l’ajuda dels de sempre, és a dir amb Borja Rozada a la seva dreta en l’habitacle del Grande Punto Abarth S2000 i els tècnics de PCR Sport en el parc d’assistència sempre atents a trobar la millor solució per a qualsevol imprevist que pugui sorgir.

Com dèiem, Llovera, no recorda la prova alemanya com una de les què millor s’adapta a les seves característiques de pilotatge, així s’expressava: Sobretot recordo les carreteres estretes i brutes enmig de vinyes de la primera jornada, en què predominen els encreuaments. Tinc l’esperança de que les següents jornades s’adaptin una mica millor a la meva conducció. De tota manera l’especial de 48 kms., que es disputarà dues vegades a la segona etapa, serà un test molt dur per a la resistència dels meus braços. De tota manera cal disputar el ral·li i escollir l’estratègia adequada per a cada moment. Una cosa que lamentava Albert abans d’iniciar el viatge a terres alemanyes, era la falta de temps que l’obligarà a afrontar el ral·li organitzat per l’ADAC, sense haver provat a fons seu Abarth amb especificacions d’asfalt, amb tot va optar per la visió positiva: Si analitzem la situació pel costat positiu, podem dir que almenys hem pogut solucionar els problemes de motor amb què vam deixar Finlàndia. També és cert que el nou sistema de frenada es va mostrar molt efectiu en la prova nòrdica. Aix`doncs, aprofitarem l’opció del shakedown per retrobar el feeling de l’asfalt. A partir d’aquí intentarem ser competitius al màxim en una prova en què la mínima badada pot tenir conseqüències molt negatives, pot sonar a tòpic, però... aquesta vegada, més que mai, és així.

La localitat de Trier, a 60 kms. de Luxemburg, acollirà tota la infraestructura del ral·li, i la disputa de la super especial que tancarà la carrera diumenge (dia 22) a les 13h00.
Abans els equips participants, per primera vegada aquest any es trobaran els equips dels tres campionats de món que es disputen (WRC (absolut) S-WRC (S2000) i J-WRC (Junior)), hauran superat un traçat de 1192,99 kms., dels quals 407, 31 kms., seran de velocitat, repartits en 19 especials (10 de diferents). Entre aquestes especials cal destacar l’esmentada, Panzerplatte, de 48 kms., per pistes asfaltades d’un complex militar en què, per un dia els cotxes del mundial de Ral·lis prendran el relleu dels vehicles militars, habituals d’aquesta zona.
El Ral·li d’Alemanya 2010, s’iniciarà a les 9h00 de divendres vinent (día 19) en el podi situat en ple centre de la localitat de Trier. Aquesta primera etapa finalitzarà, en la mateixa ubicació, 12 hores mes tard.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF