Llovera, acaba la primera etapa cansat però... amb bones sensacions.


Albert Lovera-Borja Rozada (Grande Punto Abarth S2000) han completat la primera jornada de competició del Ral·li d’Alemanya 2010, a la 7ª plaça entre els vehicles que disputen el Campionat del Món S2000 a gairebé 9’, dels líders, Prokop-Tomanek. L’equip txec de Ford van decantar al seu favor, per menys de 6”, l’espectacular duel que van mantenir durant aquesta primera etapa amb l’equip suec de Skoda, Andersson-Frediksson.
Llovera, en el seu retorn a Alemanya, no va poder seguir el ritme dels rivals més ràpids del S-WRC, i es va imposar com a objectiu mantenir-se en carrera i anar millorant les seves prestacions sobre asfalt a base de superar especials, això sí, en unes condicions molt delicades.

L’inici de la prova alemanya es va desenvolupar en un marc tradicional d’aquest ral·li, la regió vinícola de Mosel, les carreteres estretes i l’asfalt brut, van ser els primers obstacles a superar: Les carreteres les catalogaria de molt brutes i que han anat empitjorant a mesura que anaven passant els cotxes. El primer tram l’hem fet neutralitzats un fet que no ajuda en res a mantenir la concentració. La primera passada per les especials ha estat complicada, potser m’he obsessionat massa amb els encreuaments i els frens de mà i... hem perdut mes temps de l’esperat. Les coses han millorat de manera evident a la segona passada: Els cronos canten, hem baixat els temps de l’anterior pas de manera clara i m’he trobat més a gust superant els esmentats encreuaments. Ara mateix, tinc els braços molt cansats, l’esforç extra de llançar el cotxe amb el fre de mà es nota però... farem recuperació, demà hem d’estar al 100%, l’etapa encara és més complicada que la d’avui, almenys en quilometratge, i hem de seguir amb la inèrcia positiva. El pilot d’Abarth es va desplaçar a Trier amb l’objectiu de sumar punts en la primera prova d’asfalt de l’any i... ha donat el primer pas: Puntuar a Alemanya ens donaria un plus de moral molt important per afrontar la part final del campionat.

Les accidentades pistes de la zona militar de Baumholder seran l’escenari on es disputarà la segona jornada del ral·li alemany. En total gairebé 190 kms., de velocitat repartits en 8 especials (4 diferents), entre les quals cal destacar la temuda doble passada per Panzerplatte, que amb els seus 48 kms., serà un test molt dur per a la resistència física de Llovera.
Aquesta segona etapa s’iniciarà a les 6h40 i s’espera al primer participant en el parc tancat de Trier, a partir de les 21h00.

Classificació provisional S-WRC del Ral·li d’Alemanya després de la 1a etapa.
1.- Prokop-Tomanek (Ford Fiesta), 1h25’16.2 , 2.- Andersson-Frediksson (Skoda Fabia), a 0’ 05.7 , 3.- Sandell-Axelsson (Skoda Fabia) a 0’17.8 , 4.- Brynildsen-Menkerud (Skoda Fabia) a 0’34.1 , 5.-Pons-Haro (Ford Fiesta) a 1’31.7 ... 7.-Llovera-Rozada ( Abarth Grande Punto) a 8’57.1 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF