Espectacular debut d’Àlex Machado a les WSK Masters series.

Les Winning Sèries Karting Masters 2010, en les seves diferents categories, van viure el seu primer acte al Circuit Internacional de Siena (Itàlia). En la categoria dels més petits, mini - fins a 12 anys, van ser 70 els pilots que van formalitzar la seva inscripció, entre ells el jove pilot andorrà Àlex Machado, que malgrat els nervis habituals d’un debut, no va desaprofitar l’ocasió de demostrar el seu excel·lent nivell davant els millors especialistes del món (25 nacionalitats presents). Machado es va classificar sense grans dificultats per disputar la part definitiva del meeting, fins i tot va guanyar una de les quatre sèries disputades, i va completar entre els 10 millors, en concret 7a i 8a posició respectivament, la prefinal i final de la seva categoria.

Una vegada superat el primer contacte amb l’escenari durant les sèries lliures, el pilot d’AVRacers, que forma part de l’estructura de Birel Motorsport a Itàlia, va afrontar els entrenaments oficials amb la confiança d’estar entre els més ràpids... i ho va aconseguir. Amb un crono de 48”727, Machado es va situar en el 8è lloc a menys de 2 dècimes del pilot romanès, Andrei Atanasiu que va parar el crono en 48”561.

A les sèries de qualificació, l’actuació d’Àlex va seguir una clara progressió ascendent que el va portar a guanyar l’última disputada, la quarta. Després de situar-se al capdavant en la segona volta, va saber imposar un excel·lent ritme que el va portar al triomf, això sí, amb només 71 mil·lèsimes d’avantatge sobre el pilot italià Danilo Albanese.
A les tres primeres tandes disputades, va acabar en la 18a, 7a i 10a posició respectivament, després d’estar en posicions capdavanteres i no poder evitar alguna sortida de pista com a conseqüència d’algun toc amb un rival. Cal destacar, que en la segona de les sèries disputades, Àlex va marcar el millor registre d’una volta, 48”531, que finalment va ser el millor temps d’una volta en carrera de tot el cap de setmana.
En el còmput de les quatre sèries, el pilot del programa júnior de Karting de l’Automòbil Club d’Andorra es va situar en la 18a posició, es classificaven els 34 millors, i per tant va assolir de manera clara un lloc entre els pilots que havien de protagonitzar la part definitiva del meeting inicial de les Masters Series 2010.

La prefinal no es preveia fàcil, sortir des de la part central de la graella de sortida sempre té dificultats afegides: cal controlar les frenades dels pilots que surten per davant i a la vegada els ímpetus, moltes vegades descontrolats d’aquells que vénen per darrere. Àlex, va estar impecable des de la mateixa sortida i va aconseguir recuperar fins a 11 posicions en les 10 voltes disputades. En la classificació d’aquesta prefinal es va situar en la 7a plaça a 6” del pilot romanès Andrei Atanasiu.

A la final, sortint des de posicions més avançades, va arribar a rodar en 5a posició, moment en que un company d’equip (Birel Motorsport), el pilot rus Nikita Sitnikov, el va treure de la pista després d’un toc en la part del darrere del seu kart. Va poder seguir... però el podi s’havia escapat de manera definitiva. Va tancar la seva participació a Siena amb una 8a plaça a 4” del guanyador, el pilot rus Robert Shwartzamn.

Després d’aquesta primera cita, de les tres previstes, Àlex Machado està situat en la 7a posició de la classificació provisional del campionat amb 14 punts.

Estic content en general de la meva actuació a Siena, però ha estat una llàstima el cop que m’han donat a la part final de la carrera... Es lamentava Àlex Machado una vegada acabat el meeting. El seu mecànic i home de confiança a la pista i al box, Moisès Valles comentava, L’actuació de l’Àlex ha estat sensacional, guanyar una sèrie de qualificació i tenir el registre de volta ràpida en carrera de tot el cap de setmana, és un gran resultat. El podi, que el va tenir molt a prop i el va perdre d’una manera no massa ortodoxa, hagués estat el millor final en el seu debut a les WSK. Amb una mica més d’experiència... en fi ja veurem.

El proper cap de setmana, Àlex Machado i el seu equip AVRacers, tenen una cita molt important a les instal·lacions del karting sevillà d’Alcalá de Guadaira. El títol de campió d’Espanya de la categoria Aleví està en joc.

Classificacions del primer meeting del WSK Masters seriïs 2010 / 60 Mini.
Entrenaments oficials:

1.-Andrei Atanasiu (RO) 48.561 , 2.- Besler Berkay (TR) 48.641 , 3.- Danilo Albanese (I) 48.712 , ..... 8.- Àlex Machado (AND) 48.727 ( fins a 65 classificats)
Series de classificació:
1.-Nikita Sitnikov (RUS), 4 punts, 2.- Danilo Albanese (I), 7 p., 3.- Alessio Lorandi (I), 8 p.,..19.- Àlex Machado (AND) 35 p.
Prefinal:
1.- Andrei Atanasiu (RO), (10 voltes) 2.- Alessio Lorandi (I), a 0.990, 3.- Nikita Sitnikov (RUS) a 5.160, ...7.- Àlex Machado (AND) a 6.161 .
Final:
1.- Robert Shwartzamn (RUS) (10 voltes), 2.- Nikita Sitnikov (RUS), a 1.258 , 3.- Angelo Giannone (I) a 2.170 , ... 8.- Àlex Machado (AND) a 4.408 .