Triomf i Volant RACC 2010 per a Carchat-Ribeiro

Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 107) han aconseguit el seu primer triomf sobre terra en el 11è Ral·li de terra de Cervera, segona prova. sobre aquest element, vàlida per al Volant RACC-Desafio Mobil’1 Mavisa 2010. L’equip andorrà va iniciar el ral·li amb l’objectiu d’administrar l’avantatge que fins al moment mantenien en la provisional de l’esmentat certamen i si es plantejava l’oportunitat deixar sentenciat de manera definitiva el títol del Volant 2010, l’objectiu es va complir al 100% i el títol de campió s’anirà, una vegada més, cap a Andorra en aquesta ocasió de la mà de Joan Carchat.

La primera passada per el bucle de dos especials que configuraven el traçat del Ral·li de Cervera es va desenvolupar de la manera prevista: Joel Guerrero era el més ràpid, Carchat es mantenia prop del líder (11”), mentre que per darrere Victor Perez se situava a 8” de l’andorrà. A la segona passada, Carchat a punt va estar de quedar-se fora de carrera en la tercera especial, però en la següent eren Guerrero i Perez els que tenien problemes. Carchat es situava capdavanter amb 33” d’avantatge sobre Guerrero. A partir d’aquí tot va ser més fàcil per al campió que va sentenciar de manera definitiva el ral·li al seu favor marcant el scratch a l’última passada per les especials citades. La superespcial nocturna de 2 kms., (dues passades) va ser un tràmit per a Carchat-Ribeiro.

Així doncs Joan Carchat va decidir al seu favor el Volant 2010 a la primera oportunitat, aquesta era la seva opinió a l’acabar la prova de Cervera: No ha estat fàcil, però al final hem aconseguit el nostre objectiu, o sigui, el triomf i en conseqüència decantar al nostre favor de manera definitiva el Volant de la present temporada. Estem cansats però molt satisfets del triomf i de com s’està desenvolupant la temporada en general. Deia que no havia estat fàcil i la veritat és que en la tercera especial, segona passada pel tram A, Carchat ha superat un moment delicat: És cert que hem tingut la sort de la nostra part, ens hem sortit lleugerament cap a un lateral de la pista i enmig de les herbes havia una pedra de dimensions considerables i... al final el cotxe ha quedat sobre les quatre rodes, hem pogut seguir i a més amb un bon crono.

La pròxima cita del Volant 2010, serà el Ral·li de terra de la Selva que es correrà els pròxims dies 18 i 19 de setembre. A pesar de tenir el títol assegurat Carchat-Ribeiro pensen seguir competint ... encara que amb menys pressió.

Classificació final 11è Ral·li de terra Ciutat de Cervera/Volant RACC.

1.-Carchat-Ribeiro, 1h01’01”, 2.-Paradell-Marin, a 1’28”, 3.-Guerrero-Carulla, a 1’56”, 4.- Llobera-Torres, a 2’26”, 5.-Bigordá-Suriñach, a 4’17”.

Classificació provisional del Volant RACC.

1.-Joant Carchat 96 punts, 2.-Joel Guerrero, 68 p., 3.- Victor Perez y Marc Paradell, 66 p., 5.- Lluis Bigordá, 54 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF