Àlex Machado Subcampió d’Espanya.

Àlex Machado va tenir el títol molt a prop, però... una maniobra poc ortodoxa d’un rival, quan era el líder de la prova, el va treure de la pista a falta de tres voltes per finalitzar la segona carrera del meeting d’Alcalá del Río. El pilot andorrà va aconseguir creuar la meta però qualsevol intent de recuperació era impossible. Malgrat la decepció inicial, tant Àlex Machado com els membres del seu equip AVRacers valoren de manera molt positiva el Subcampionat d’Espanya de la categoria Aleví.

L’inici del meeting en el kartódromo de Sevilla (Alcalá del Río) va ser molt complicat per l’Àlex, els problemes mecànics, concretament de motor, van marcar la seva actuació tant a les sèries lliures com en els entrenaments oficials. Amb un registre de 1’15.731 es va situar en la 17a posició i per tant en la zona intermèdia de la graella de sortida de les classificatòries. Cal destacar que Àlex es va quedar a gairebé 1” de la pole marcada per Xavier Lloveras, un fet anormal.
Eren moments de nervis, no hi havia massa temps per improvisar i era vital solucionar els problemes tècnics perquè el jove pilot d’AV Racers pogués defensar les seves opcions al títol a la pista.

Van millorar una mica les coses en les mànigues classificatòries, però el pilot andorrà seguia estant lluny del seu rival directe al triomf. Va completar la primera màniga en el 8è lloc i la següent en el 10è. Sense cap dubte els problemes el van afectar en el seu estat d’ànim i això es va notar en la pista, a més que el seu kart tampoc no estava en les millors condicions.

A la primera carrera, Àlex malgrat sortir des de la quarta línia de la graella de sortida, va aconseguir remuntar fins a arribar a la quarta posició després de superada la meitat de la prova, a partir d’aquí no va poder seguir progressant, mentre que per davant, el seu rival directe pel títol de campió, Eliseu Martinez, aconseguia el primer lloc a l’última volta. No quedava una altra opció que seguir lluitant... quedava una opció !.

I ho va intentar fins al límit, a la segona carrera, Machado va recuperar el seu millor esperit de lluita a la pista i després de protagonitzar una excel·lent sortida va passar en el segon lloc al final de la primera volta, posició que va mantenir durant les primeres cinc voltes d’aquesta carrera. La continuació feia presagiar que Machado aconseguiria el seu objectiu, ja que es va situar líder, però... l’incident esmentat al principi va tallar l’excel·lent recuperació d’Àlex.

El cap de setmana d’Àlex Machado ha estat sens dubte dels més complicats que ha viscut en la seva curta carrera esportiva, aquesta era l’opinió del seu entorn de confiança: Els problemes que hem tingut des de l’inici han acabat per afectar-li, un fet normal si pensem en el que s’estava jugant i comprovar que el material que tenia a la seva disposició no responia de la manera habitual. Al final decepció per no aconseguir el títol, però: Pensem que cal valorar de manera positiva ser segon d’un Campionat d’España aleví als 10 anys, i l’excel·lent progressió que ha mantingut durant tot l’any, que li ha permès lluitar de manera habitual per posicions de podi en totes les competicions.

Una vegada acabada la seva participació en el Campionat d’España, Àlex Machado es centrarà a estar entre els millors del campionat català, en les dues cites que falten per disputar, i en les WSK Màster sèries.

Classificacions del segon meeting del Campionat d’España de Karting 2010-Alcalá del Río / Aleví.