Amàlia i Joan Vinyes compleixen els seus objectius a Alcanyís.

Els germans Vinyes van complir amb escreix el plantejament amb el qual es van desplaçar a MotorLand (Alcanyís). Havien previst una quarta posició en la primera carrera i el triomf en la segona i aquests van ser els resultats. Però és que a més Joan va arrodonir el cap de setmana amb un domino molt clar en els entrenaments oficials, pole-position parant el crono en 2’14.382) i a més va marcar la volta ràpida en cadascuna de les carreres. A tot això podem afegir que, mancant la publicació de les classificacions oficials, Amàlia segueix al capdavant de la provisional de la categoria D4 i, ens atreviríem a avançar, que molt prop de la primera plaça de la provisional absoluta.

Les dues mànigues de 45’ de sèries lliures van tenir un desenllaç molt prometedor per a Amàlia i Joan, els dos van rodar en 2’15” i algunes desenes i tot semblava funcionar de manera perfecta en el Seat Leon preparat pels tècnics de Baporo Motorsport.

El desenvolupament de les sèries cronometradas, no va resultar tan positiu per a Amàlia. Mentre Joan, que va disputar la segona de les tandes fregava la perfecció en la seva volta ràpida (2’14.382) deixant als seus rivals directes a més de”1 , Amàlia no assolia repetir els millors registres marcats unes hores abans i es quedava en la quarta plaça de la seva sèrie amb un crono lleugerament superior a 2’17”. En el primer intent de tornada ràpida he trobat molt tràfic en la pista i en el següent no m’han sortit les coses com esperava, he comès algun error i això ha quedat reflectit en el crono. Amb els temps del matí m’hagués situat en la primera posició de la graella de sortida ... una llàstima . Així es lamentava Amàlia al final de la primera sèrie de cronometrats i no poder fer realitat l’objectiu que s’havia marcat. En canvi Joan, va estar molt efectiu i va desgastar el mínim les rodes (demà cal usar-les en carrera) i va completar una única volta, això sí, impecable. Era important tenir una bona posició en la graella de sortida, si les coses es desenvolupen com tenim pensat, en la segona carrera el handicap ens serà més favorable i cal sortir a per el triomf. Veurem que passa ...

A la primera carrera, Joan es va situar al volant del Seat Leon, després d’invertir l’ordre que havien disputat les mànigues d’entrenaments oficials. Sortint des de la segona línia de la graella de sortida es va situar al capdavant de la prova en la segona volta, posició que no va abandonar fins a entrar en el pit-lane per a cedir-li el volant a la seva germana. Després de complir el handicap, Amàlia va tornar a la pista sense opcions de triomf. Com havia previst la quarta posició era la millor pensant en la següent carrera i en les diferents classificacions del Campionat, A l’acabar la primera carrera Amàlia i Joan coincidien que tot estava sortint molt bé: Sense cap dubte, si haguéssim forçat un poc el ritme el podi estava al nostre abast, però el triomf estava lluny ... seguim l’estratègia marcada a l’inici i la decisió era esprémer al màxim la nostra possibilitats en la segona carrera, potser era arriscat però ...

Tot va sortir com estava previst en la segona carrera. Els germans Vinyes van ser capdavanters de principi a fi i en cap moment van veure en perill el seu triomf. Amàlia va encapçalar la graella de sortida i va estar molt precisa en el moment que es va posar el semàfor en verd. Mentre va estar en pista, els rivals que la seguien no se li van acostar prou per a posar en perill la primera plaça. Joan va prendre el relleu i tot va seguir igual ... el triomf esperat es va convertir en realitat al final dels 48’ + 1 volta de competició. Aixì doncs, els germans Vinyes aconseguien pujar a ho mes alt del podi a Alcanyís per segon any consecutiu.
La segona part de la temporada comença de les millor manera, Amàlia segueix en posicions davanteres de la Copa d’Espanya de Resistència i així hem de seguir en els dos meeting que falten. El títol és possible i hem de barallar al màxim per a intentar aconseguir-lo. Eren les paraules d’un Joan molt feliç per haver encertat en la millor estratègia durant el cap de setmana.

Les instal·lacions del Circuit de Navarra, estrenades el passat mes de juny, acolliran el cinquè i penúltim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència el primer cap de setmana d’octubre (dies 4 i 5). Resultats categoria D4 - meeting Alcanyís (Copa d’Espanya de Resistència).

Resultats categoria D4 - meeting Alcanyís (Copa d’Espanya de Resistència).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF