A Oviedo, Vinyes-Mercader volen decidir la Copa d’Espanya de 2RM.

La Copa d’Espanya de 2RM 2000 cc, pot quedar decidida, de manera matemàtica, a favor de Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) al final del 47 Ral·li Príncep d’Astúries que es disputarà el proper cap de setmana (dies 9, 10 i 11 de setembre) per les sempre complicades carreteres del Principat d’Astúries. El pilot andorrà ha iniciat el desplaçament dels 1000 kms., que separen als dos Principats amb aquest objectiu, aconseguir llimar la mínima diferència que el separa del repte que es va marcar, juntament amb Suzuki MotorSport, a principi de temporada. Com de costum Joan no deixarà escapar la possibilitat d’estar entre els millors de la classificació absoluta, encara que aquesta vegada, en ser la prova asturiana vàlida per al Campionat d’Europa, la competència serà molt més forta

L’Automòbil Club d’Astúries ha preparat un recorregut amb moltes novetats per a aquesta edició de la seva prova. Els equips hauran de superar 13 especials cronometrades (6 de diferents), que sumen 256,14 kms., de velocitat dels 863,30 kms., que té en total el recorregut del ral·li. Les especials en les que els participants lluitaran durant el primer dia de competició (dia 10) seran: Gijon ( 14,62 kms.) i Nava (14,83) en dues ocasions, mentre que per Villaviciosa-Colunga ( 29,40 kms.) i passaran tres vegades. Durant la jornada següent els equips que segueixin en la prova s’enfrontaran, dues vegades, a Noreña (14,70 kms.), Morcin (24,94 kms.) i Corvera (14,88 kms.).

El Príncipe sempre és un ral·li complicat, malgrat conèixer bé les particularitats de les carreteres asturianes no ens podem confiar. Comenten que bona part del recorregut és nou, o sigui que en els reconeixements veurem el que ens trobem. Sobre el paper sembla que a les especials de Villaviciosa, el primer dia, i Morcin, el segon, es poden establir diferències importants en la classificació. Encara que mai no es sap, de vegades cronometrades mes curtes no acaben de sortir bé i... t’amarguen el ral·li. Aquesta era la lectura del ral·li que feia Joan Vinyes abans d’iniciar el desplaçament a Astúries, un trajecte que va iniciar amb la idea de seguir la ratxa de triomfs en el Campionat d’Espanya de l’especialitat: No hi ha dubte que ens agradaria seguir guanyant en la nostra categoria, però sobretot anem al Príncipe a intentar decantar de manera definitiva el títol de les 2RM al nostre favor. En fi anirem pas a pas a veure com va evolucionant el ral·li. En principi cal concentrar-se a conèixer el recorregut...

També hi ha canvis importants en la logística del ral·li. En el Príncipe 2010 el parc d’assistència estarà situat a Gijon, concretament a l’entorn del Palau d’Esports de la Guía. Es manté la seu del Ral·li a les instal·lacions de l’Auditori Príncipe Felipe i les cerimònies de sortida i arribada en el passeig del Bombé d’Oviedo.
El 47 Ral·li Princep d’Asturies s’iniciarà a les 8h00 de divendres (dia 10) des del parc d’assistència de Gijón, jornada que s’acabarà a partir de 21h00, amb l’arribada dels participants al parc tancat del passeig de Bombé d’Oviedo.
Des del podi situat en aquesta ubicació es donarà la sortida el segon dia del ral·li (dissabte, dia 11) a partir de la 7h30. El ral·li està previst que s’acabi a les 18h00 del mateix dia amb l’arribada del primer participant al parc tancat final.

Classificació provisional de la Copa d’Espanya de dues rodes motrius 2000 cc.(després de 6 ral·lis).

1.- Joan Vinyes, 227,50 punts, 2.-Miguel Arias, 114 p., 3.-Alvaro Muñiz, 104 p., 4.- Adrian Diaz, 99 p., 5.- Gorka Antxustegui, 97,50 p.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (després de 6 ral·lis).

1.-Alberto Hevia, 172 punts, 2.-Miguel A. Fuster, 139,50 p., 3.-Joan Vinyes, 139,50 p., 4.-Pedro Burgo, 128 p., 5.-Sergio Vallejo, 115,50 p.

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF