Carchat-Ribeiro no es cansen de guanyar.

En aquesta ocasió ha estat el 2n Ral·li de terra de la Selva on Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 107) s’han imposat de manera clara als seus rivals. Era tercera i última prova sobre terra vàlida per al Volant RACC-Desafio Mobil’1 Mavisa 2010. En aquesta ocasió el pilot de l’Automòbil Club d’Andorra s’ha imposat en un escenari que res tenia de veure als anteriors. El traçat de les dues especials que configuraven la prova de l’Escuderia Peuabaix, era molt sinuós per pistes estretes i enmig d’arbres... amb la dificultat afegida de les conseqüències, en forma de fang, que van deixar la pluja va caure durant la jornada anterior sobre el terreny.

Tal com havia comentat Carchat, va iniciar el ral·li amb la intenció d’estar en posicions davanteres però sense arriscar mes del compte. Després de les dues passades per la superespecial de dissabte (dia 18) perdia 4” pel que fa a líder Joel Guerrero, diferència que es va ampliar després de la disputa del primer tram de la segona jornada a 5”. A la següent especial, Guerrero va abandonar la prova i Carchat es va situar líder amb 39” d’avantatge sobre el segon, en aquell moment Paradell. A partir d’aquí el campió no va tenir problemes per mantenir les diferències mentre que la lluita estava per darrere.

Era un ral·li en què no volíem arriscar i la veritat és que no ho vam fer. Vam imposar el nostre ritme, amb el què ens sentíem còmodes i, també cal dir, que l’abandonament de Guerrero ens ha facilitat el camí cap el triomf. Aquestes eren les paraules del guanyador del Volant 2010 després de deixar la seva Peugeot a les verificacions. La terra ja és història i tan sols falta el 1000 Viratges per tancar una temporada que Carchart valora així: Hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat i això és el més important. La nostra regularitat en totes les carreres, tant en asfalt amb en terra, ha estat el que ens ha donat el títol, no hi ha dubte que estem molt contents i potser una mica sorpresos de l’any que hem fet.

Després del pas per la terra, el Volant 2010 tornarà a l’asfalt per tancar el certamen amb la disputa del Ral·li 2000 Viratges els propers dies 8 i 9 d’octubre.

Classificació final 2n Ral·li de terra de la Selva/Volant RACC.
1.-Carchat-Ribeiro, 1h09’24”, 2.-Perez-Olivé, a 1’34”, 3.-Teixidor-Sabater, a 1’40”, 4.- Llobera-Torres, a 1’59”, 5.- Paradell-Marin, a 2’45”, 6.-Bigordá-Suriñach, a 2’52”.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF