Explosió d’Àlex Machado a les WSK Masters series.
Triomf del pilot andorrà a la final de la seva categoria, a Val Vibrata (Itàlia).

Les Winning Sèries Karting Masters, considerades pels especialistes com el veritable Campionat del Món de l’especialitat, ja tenen un vencedor andorrà. Àlex Machado, a la seva segona participació en les WSK Masters Series, ha deixat mostres de la seva gran qualitat com pilot vencent a la categoria Mini (fins a 12 anys), en un meeting en què es van inscriure 75 pilots de 23 nacionalitats diferents. Machado va estar acompanyat en el podi pel pilot de iugoslau, Maurizio Baiz, i el romanès Marcu Dionisios. Després d’aquest triomf, Machado es situa líder de la classificació provisional de la WSK Masters Mini, amb 14 punts d’avantatge respecte al seu immediat seguidor, l’italià Angelo Giannone, a falta del meeting de 7 Laghi-Castelletto vaig donar Branduzzo.

Malgrat l’excel·lent resultat final, la competició no es va iniciar amb bones perspectives per a Alex en la sèrie d’entrenaments oficials. La pluja va ser un convidat inesperat a la pista italiana i la situació es va complicar per el pilot d’AVRacers. Moises Vallès, persona de confiança de Machado, així ho comptava: A diferència d’altres equips no teníem referències amb l’asfalt mullat, no havíem entrenat en aquestes circumstàncies. Simplement vam posar rodes d’aigua amb els reglatges de sec i... a veure que passava. Alex s’en va sortir força bé i va aconseguir la 11ª plaça a la seva sèrie i la 32ª a la combinada, amb un registre d’1’02.372 a més de 2” de la pole-position marcada pel romanès Petrut Florescu

A les sèries de qualificació, Àlex va començar el seu camí decidit cap al triomf. Es va situar, a les quatre mànigues disputades, entre els deu millors, concretament 9è, 6è, 10è i 4t, aconseguint la 11ª posició a la classificació conjunta. Es classificaven els 34 millors per disputar les finals i per tant no només ho va aconseguir de manera sobrada, sinó que a més estaria molt a prop dels millors des de la mateixa sortida.

A la prefinal, va estar rodant des de la mateixa sortida al capdavant de grup de finalistes amb uns cronos que li van permetre, al costat de Dionisios, posar diferencies respecte a la resta de rivals. Malgrat que la segona plaça semblava assegurada, una davallada en el ritme va provocar que alguns dels pilots que venien per darrere arribessin fins a ell, en concret els russos Shtol i Zhirkov, li donessin un cop a la part del darrere de la seva mecànica i el traguessin de la pista. Machado encara va poder acabar 5è, mentre que els russos van ser exclosos de la classificació de la cursa.

Sense cap dubte el millor estava per arribar i això va succeir a la final. Una altra bona sortida del pilot andorrà el va situar al capdavant a les primeres voltes, encara que aquesta vegada, seguint els consells que li van donar des del mur, l’estratègia va canviar. Es va formar un grup de capdavanters amb Baiz, Dionisios, Gianone i Machado, que va marcar el ritme de carrera, amb l’andorrà sempre tancant l’esmentat grup. A l’últim revolt Machado es va treure un espectacular avançament per l’exterior que va sorprendre a tots els seus rivals i li va donar opció a creuar la meta com gran triomfador del meeting de Val Vibrata Mini.

Després de la decepció que va suposar no aconseguir el títol espanyol de l categoria, Machado s’ha rescabalat amb un triomf d’un gran prestigi internacional, aquestes eren les seves paraules: Guanyar en una carrera d’aquestes és sens dubte una gran alegria, són circuits que no coneixes i els rivals són molt durs. Moises Valles, la persona que porta l’Alex des de fora de la pista durant les carreres, tampoc no podia dissimular la seva satisfacció, així s’expressava: Si l’actuació a Siena va ser sensacional, avui la veritat és que ha tingut diversos detalls d’un excel·lent pilot. Sobretot, l’avançament en l’últim revolt de la final ha estat espectacular, és cert que si no hagués sortit bé... de tota manera crec que cal valorar de manera molt positiva la decisió que ha tingut al moment de fer la maniobra.

D’aquí a 15 dies (9 i 10 d’octubre) Àlex Machado i el seu equip tornaran a desplaçar-se a Itàlia per disputar la tercera i última cita del calendari de les Winning Series de Karting Masters... en aquets moments el líder de la classificació provisional és el pilot andorrà.

Classificacions del segon meeting del WSK Masters seriïs 2010 / 60 Mini.
Entrenaments oficials:

1.-Petrut Florescu (RO) 1’00.185 , 2.- Alexander Zhirkov (RUS) 1’00.754 , 3.- Isac Valtonen (S) 1’01.343 , ..... 32.- Àlex Machado (AND) 1’02.372 ( fins a 60 clasificats).
Series de classificació:
1.-Marcu Dionisios (RO), 2 punts, 2.- Danilo Albanese (I), 9 p., 3.- Petrut Florescu (RO), 16 p., ... 11.- Àlex Machado (AND) 29 p.
Prefinal:
1.- Marcu Dionisios (RO), 12 voltes 2.- Alexander Meshcheryakov (RUS), a 7.461, 3.- Alesio Lorandi (I) a 7.782, ...5.- Àlex Machado (AND) a 8.859 .
Final:
1.- Àlex Machado (AND) 12 voltes, 2.- Mauricio Baix YV) a 1.478 , 3.- Marcu Dionisios (RO) a 3.007 .
Classificació provisional WSK Màster Series Mini.
1.- Àlex Machado (AND), 67 punts, 2.- Angelo Gianone, 53 p., 3.- Nikita Sitnikov, 48 p.

Servei de premsa

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF