A Los Arcos, Amàlia i Joan Vinyes víctimes del handicap.

Els germans Vinyes van aconseguir pujar al podi del Circuit de Navarra, 2a posició en la primera carrera, però no van poder superar els handicaps que arrossegaven del meeting d’Alcañiz, el triomf es va escapar aquesta vegada, però la seva espectacular actuació a les sèries cronometrades, pole tant per a Amàlia com per a Joan, és tota una declaració d’intencions per a l’últim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència, en què la seva actuació no estarà tan condicionada pel segons extres de parada a pit-lane (handicap) en el canvi de pilot. Així doncs les possibilitats de que Amalia aconsegueixi el títol absolut i el de la categoria D4 continuen intactes.

A les sèries lliures (dos de 60’ i 50’ respectivament), ja es va poder comprovar que Amàlia tenia molt agafat el feeling al circuit i que Joan no va trigar massa temps a estar entre els més ràpids, en concret, després de completar 8 voltes, va aconseguir parar el crono en 1’51.620, que va ser el millor registre d’aquestes sèries inicials del meeting. Amalia va quedar a 8 dècimes del seu germà però amb el convenciment de què podia millorar: M’he trobat molt bé en aquesta pista, l’incident de l’última carrera de la Supercopa Seat Leon, del passat cap de setmana, està oblidat i sortiré en els oficials a lluitar per la pole de la meva tanda.

I ho va aconseguir. A la primera de les dues sèries cronometrades, va sortir Amàlia i va aconseguir rebaixar el seu temps fins a 1’51.624, superant en més de 3 dècimes del seu company a l’equip Baporo Motorsport, Pol Rosell, aconseguint la primera pole-position de la temporada. Aquesta vegada si que he aconseguit acabar els entrenaments oficials amb un bon temps. Per fi he tret profit de les rodes noves, ha estat emocionant. Eren les paraules d’Amàlia després de completar la seva millor tanda de cronometrats en el CER 2010.
De Joan, poca cosa es pot afegir. Va tornar a estar molt efectiu quan va sortir a la pista va aconseguir el millor temps de la seva sèrie, i a pesar de que la seva germana li va posar complicat la va superar en 1 dècima (1’51.539). Joan també va acabar molt content d’aquesta primera jornada del meeting del CER a Navarra: Millor impossible, crec que Amàlia es mereixia culminar una tanda de la manera que ho ha fet avui. De cara a demà, cal valorar que estratègia a seguir, cal pensar en l’handicap i encara que sembli una contradicció acabar les dues carreres en el podi no és el més convenient, pensant precisament en la gran quantitat de segons (40”) que acumularíem de cara al meeting final del Circuit de Catalunya i que el títol molt possiblement no estaria del tot decidit a favor d’Amàlia. Vuerem com surt ...

A la primera carrera, Analia va aprofitar de manera impecable la seva posició privilegiada en la graella de sortida per encapçalar la cursa des del moment en que el semàfor es va posar verd. Va mantenir el ritme durant els 25’ que va estar a la pista i va entrar en el pit-lane, per fer el canvi de pilot, sent líder de la prova. A partir d’aquí els 30” extra d’atur van deixar lliure el camí cap al triomf als seus companys d’equip Rosell-Toril. Els pilots andorrans coincidien al final de la carrera en que: Pujar al podi sempre és bonic, però en aquesta ocasió haguéssim preferit repetir les classificacions del cap de setmana d’Alcañiz. Dins un parell d’hores iniciarem la segona carrera sense, prácticament, haver rebaixat handicap (seran 25”) per la qual cosa el triomf quedarà lluny...

I així va ser. La segona carrera, va tenir un desenllaç molt semblant a l’anterior però amb els protagonistes canviats. Joan va començar la prova i es va situar al capdavant des de la primera volta del seu relleu. Quan va agafar el volant del Seat Leon Amalia, la disjuntiva que es va plantejar va ser lluitar per la tercera posició..., sobre la marxa es va decidir mantenir la quarta plaça i acabar la prova, si no succeïa res anormal en aquesta posició.
Al circuit de Catalunya es decidirà el campionat. Iniciarem aquest meeting final nets d’handicap i a veure que passa. Aquesta segona carrera ha estat molt tranquil·la, he sortit ràpid però quan m’han comentat l’objectiu m’he limitat a mantenir la concentració perquè tot acabés tal com estava. Amb aquestes paraules s’acomiadava Amalia del circuit de Navarra, on ha demostrat que ara mateix ja està molt a prop dels més ràpids.

El Circuit de Catalunya acollirà el meeting final de la Copa d’Espanya de Resistència 2010, els dies 13 i 14 de novembre. El desenvolupament de la prova serà diferent de la resta de cites del calendari. A Montmeló es disputarà una sola carrera a 2h30 amb els participants de les 4 categories (D1, D2, D3, D4) en la pista.

Resultats categoria D4 - meeting Navarra (Copa d’Espanya de Resistència).