Albert Llovera-Borja Rozada descobreixen el Ral·li de França 2010.

El Campionat del Món de Ral·lis torna a França després d’un any d’absència i ho fa amb canvis importants. L’escenari es trasllada des de la illa de Corcega a la regió de l’Alsàcia, amb la localitat d’Estrasburg com centre neuràlgic del ral·li.
Així doncs, Albert Llovera-Borja Rozada (Grande Punto Abarth S2000), es trobaran amb un recorregut nou en què intentaran fer realitat l’objectiu de sempre, és a dir, seguir ampliant el se compte de punts a la classificació del Mundial S2000 (S-WRC).

A les jornades de reconeixements, Llovera ha trobat certa similitud entre el traçat del ral·li francès i el disputat fa poques setmanes a Alemanya, aquest era el seu comentari: Les especials de la primera etapa discorren en carreteres molt estretes, ràpides i amb un asfalt ple de sots i brut enmig d’arbres. Durant la segona jornada el paisatge canvia de manera radical, les carreteres enmig de vinyes seran molt perilloses si apareix la pluja. Els residus de most en l’asfalt rellisca molt amb la humitat. I per acabar una especial en una zona militar i una altra urbana a Haguenau, la localitat natal de Sebastien Loeb. És evident que aquest traçat no te res no a veure amb el de Corcega, en què els llargs revolts eren el denominador comú.
Pel que fa a novetats tècniques ... cap novetat, el pilot d’Abarth i el seu equip han decidit deixar les modificacions per a després de la prova francesa: Tenim unes modificacions a fer a l’accelerador de l’Abarth. En acabar el Ral·li de França anirem directes a Guidosimplex i allà ens posarem a treballar en aquest apartat. Aquest ral·li l’afrontem amb la mateixa mecànica d’Alemanya, en la què s’ha fet una revisió a fons.

El recorregut del Ral·li de França 2010, té un total de 20 especials (10 de diferents) que sumen 351,80 kms., de velocitat, dels 1268,80 kms., que hauran de superar els equips participants abans d’entrar el seu vehicle en el parc tancat final d’Estrasburg.
De les especials a superar cal destacar la denominada Pays d’Ormont que amb 35,70 kms., és la més llarga del ral·li, a més es caracteritza per la seva varietat de traçats que comporta una dificultat afegida al moment d’encertar amb el millor ritme per superar-la. Per contra l’especial més curta és d’Haguenau (4,10 kms.), traçada com homenatge a Loeb, que si venç en aquest ral·li, elevaria a 60 els triomfs en proves del mundial i aconseguiria seu setè titulo absolut de l’especialitat.

El Ral·li de França 2010 s’iniciarà en el podi d’Estrasbourg a les 7h30 de divendres vinent (dia 1 d’octubre) i es desenvoluparà durant les dues jornades següents. El final està previst a partir de les 15h15 de diumenge (dia 3).

 

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF