Albert Llovera: Ha estat una jornada molt difícil.

Albert Lovera-Borja Rozada (Grande Punto Abarth S2000) han completat en la 7a posició de la classificació del S-WRC (Cameponato del Món S2000), la primera jornada de competició del Ral·li de França, sisena i penúltima de les seves participacions a l’esmentat campionat.
El pilot d’Abarth s’ha centrat durant aquesta primera jornada, a superar les adversitats que havien previst en els reconeixements i anar agafant confiança a un traçat, a priori semblant al d’ Alemanya, però amb característiques molt particulars. Llovera no ha volgut arriscar mes del que era necessari. La cita segueix sent a Estrasbourg diumenge vinent.

El recorregut no estava per a massa floritures, les carreteres estretes i amb un asfalt molt delicat eren un escenari en què era fàcil cometre errors i quedar fora de la competició. L’Abarth s’ha comportat de manera impecable, en fi... El nostre objectiu és completar el ral·li i crec que hem donat un pas molt important. Pot ser, hem perdut més temps de què pensàvem, de totes maneres era previsible en condicions tan adverses. Així comentava Llovera el seu pas per la primera etapa d’un Ral·li de França que està resultant difícil per l’estat de les especials, avui no ha plogut però... Ahir (dijous 30) en el shakedown ja vam tenir la presència de pluja, però el que més em va sorprendre van ser les voreres i vorades que hi havia en el traçat?, estava realment perillós per als pilots en general. Veurem que ens trobem demà en una etapa en què l’asfalt llisca molt i si segueix humit no serà fàcil. Com he dit abans tenim un objectiu concret i ens esforçarem al màxim per aconseguir-ho.
A part de les dificultats plantejades per el traçat i la climatologia, Llovera va haver de superar alguns problemes de la seva mecànica: Quan assolim els 700 mts., d’altura, el rendiment de l’Abarth decau de manera considerable. Veurem que podem fer en l’assistència d’aquesta nit.

Per disputar la segona etapa, els participants es traslladaran cap al nord d’Estrasburg allà hauran de superar, dues vegades, un bucle de quatre trams de velocitat, amb especial atenció a la cronometrada més llarga del ral·li (Pays d’Ormont, 35,70 kms.) i possiblement la més complicada tècnicament. Abans d’emprendre retorn cap a la localitat que exerceix de centre neuràlgic de la prova, els pilots hauran superat 150,40 kms., de velocitat i s’espera que les diferències ja siguin rellevants entre els millors.

Classificació S-WRC del Ral·li de França (Primera etapa).

1.- Brynildsen-Menkerud (Skoda Fabia), 1h26’34.9 , 2.- Sandell-Axelsson (Skoda Fabia), a 0’ 04.6, 3.-Kosciuszko-Szczepaniak (Skod Fabia), a 0’22.5 , 4.-Ketomaa-Stenberg (Ford Fiesta) a 0’27.7 , 5.-Pons-Haro (Ford Fiesta) a 0’44.4 ... 7.-Llovera-Rozada ( Abarth Grande Punto) a 8’37.5 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF