Una punxada endarrereix a Carchat-Ribeiro, a Manresa.


Joan Carchat-Claudio Ribeiro (Peugeot 107) van acabar el Volant RACC-Desafio Mobil’1 Mavisa 2010, com brillants vencedors del certamen. Els seus quatre triomfs, dos en asfalt i dos en terra, el confirmen com el pilot més regular d’aquesta edició del Volant. Carchat al final satisfet pel triomf, no va poder celebrar-ho en el Ral·li 2000 Viratges 2010 amb un altre gran resultat. Una punxada en la fase inicial de la prova li va impedir. Malgrat l’incident va seguir en carrera fins al final, demostrant que, per damunt de tot, és un gran competidor.

Els dos equips que han mantingut un bonic duel sobre asfalt, Carchat-Ribeiro i Perez-Enseñat, tenien l’última possibilitat de mesurar-se aquesta temporada. El duel va durar molt poc, la punxada del pilot andorrà a la segona especial del dia (San Castellfollit-San Salvador), li va fer perdre gairebé 4’. A pesar de tot, va seguir competint, tot i que les posicions capdavanteres eren impossibles d’assolir. Aixo sí, quan va aparèixer la pluja, a la recte final de la prova, va marcar un scratch, marca de la casa.

Carchat va posar el punt final a una excel·lent temporada amb un resultat que el va deixar per primera vegada fora del podi, així explicava el succeït: No havíem fet els primers 500 metres del segon tram quan vam punxar. La reacció va ser cercar un lloc per poder canviar la roda i... de tota manera allà es va quedar qualsevol opció de lluitar pel triomf a l’última carrera de l’any. És curiós, però fent els reconeixements d’aquesta especial també vaig punxar. Teníem clar que estaria brut, fins i tot vam posar rodes noves, però... la sort és que teníem el treball fet. Tal com comenta el jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra el títol estava decidit al seu favor i no hi havia necessitat d’arriscar: Així és, vam sortir una mica dormits i la punxada ens va descentrar. En la continuació el ritme va ser bo i vam acabar amb un scratch a l’última especial, Talamanca, amb l’asfalt mullat.
Al final de temporada es fa balanç i es mira de manera general al futur, li preguntem a Carchat, i ara que?: De moment a celebrar-ho al màxim i després... ja veurem. Com acostuma a passar en aquestes situacions el futur mes immediat està molt clar, la resta....

Classificació final 50 Ral·li 2000 Viratges/Volant RACC
1.-Perez-Enseñat, 58’59.2 , 2.-Guerrero-Carulla, a 1’07.1, 3.-Teixidor-Sabater, a 2’18.2 , 4.-Bigordá-Suriñach, a 2’19.0 , 5.-Paradell-Marin, a 2’20.3 ... 7.-Carchat-Ribeiro, a 3’26.7 .
Classificació final del Volant RACC 2010.
1.-Joant Carchat 98 punts, 2.-Victor Perez, 86 p., 3.- Joel Guerrero, 82 p., 4.- Marc Paradell, 68 p, 5.-Alex Teixidor, 66 p., 6.-Lluis Bigordá, 62 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF