Membrado-Ribolleda acomiaden la temporada amb un triomf.

Josep M. Membrado-Josep R. Ribolleda (Mitsubishi Evo X) van aconseguir guanyar el 50è Ral·li 2000 Viratges, última prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis 2010, després de decantar al seu favor un espectacular duel amb Xavier Vidales-Jordi Hereu, que es va iniciar a la primera especial i va durar fins que Membrado, en un final de ral·li espectacular, va aconseguir acumular segons d’avantatge al seu favor, marcant el scratch a les quatre últimes especials.
La climatologia va respectar els participants de la prova manresana fins a l’última passada per Talamanca. La pluja va aparèixer a l’últim instant (amb rodes de sec sense opció a canviar) i es van tenir que superar els ensurts habituals d’aquestes situacions.

La prova del Biela Club Manresa es va complicar per a Membrado des del mateix inici. El seu gran rival a la jornada d’avui, Xavier Vidales, va protagonitzar una arrencada molt forta, sent el més ràpid en el primer pas per Vilaredes i Castellfollit-Sant Salvador. El d’Olost va donar mostres de què tenia ganes de lluitar a la segona passada per Vilaredes, va superar el líder, però només per 4 dècimes. A la següent especial Vidales va recuperar l’hegemonia i semblava que arribaria al reagrupament de meitat de ral·li com líder, però... de manera inesperada, la superespecial de Bufalvent (1a passada) va ser decisiva perquè Membrado es situés a la primera plaça de la classificació provisional.
El canvi d’escenari va resultar definitiu perquè Membrado-Ribolleda recuperessin les millors sensacions al volant de la Mitsubishi Evo X de l’equip Calm Competició. Van tornar a ser els més ràpids en Bufalvent. Es van veure superats per Vidales a la primera vegada que van disputar Talamanca, però a partir d’aquí es van mostrar imbatibles i van acabar al capdavant de la classificació final amb més de 20” d’avantatge sobre Vidales-Hereu que van lluitar fins a l’última especial.

Ha estat un ral·li en què hem hagut de rendir al 100%. Vidales ens ha posat les coses molt difícils, sobretot al matí. Mantenir les distàncies no ha estat fàcil, a la tarda hem imposat el nostre ritme. No hi ha dubte que els triomfs quan són així de treballats es gaudeixen d’un altre manera i és evident que estic molt satisfet de com ha funcionat tot i d’haver aconseguit un nou triomf en el campionat català de ral·lis.
Era l’opinió d’un Josep M. Membrado que tenia dibuixada en la seva cara la satisfacció d’un triomf que en alguns moments s’ha posat molt complicat. La temporada s’acaba i... s’obre un període en que com de costum el treball passarà de l’asfalt als despatxos: De moment no tenim res pensat i molt menys decidit. M’agradaria seguir competint i treballaré per intentar fer realitat algun projecte per a l’any vinent.
Josep R. Ribolleda tanca la seva primera temporada a la dreta de Membrado i no dubta a qualificar de molt positiva l’experiència: És cert que vaig començar la temporada una mica nervios, la responsabilitat era gran i es notava. La confiança ha anat arribant amb els ral·lis i l’ajuda de Josep M., i al final tot ha estat més fàcil.


Resultats - 50è Ral·li 2000 Viratges.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF