Arriba la XTREM CHALLENGE ANDORRA més internacional.

Els aficionats a les proves XTREM de trial 4x4, estaran pendents el proper cap de setmana (dies 8, 9 i 10 d’octubre) d’una de les proves més joves i de més gran prestigi del continent europeu, la XTREM CHALLENGE ANDORRA, que celebrarà la seva tercera edició, amb la localitat de Sant Julià de Lòria com a centre neuràlgic de la mateixa.

L’escenari serà molt semblant al de l’anterior edició, un traçat molt físic i moltes hores de lluita en les diferents zones traçades en un entorn natural que l’any passat va ser catalogat, per la majoria dels participants, d’espectacular. En total el recorregut constarà de 36 zones de trial, 5 zones nocturnes, unes altres d’orientació i les inicials per equips que completen la proposta dels organitzadors per passar un cap de setmana de XTREM 4x4 d’alt voltatge. Comentàvem que caldrà una excel·lent condició física per superar els obstacles esmentats, però, una conducció precisa, una estratègia ben definida i la companyerisme també seran ingredients bàsics per estar entre els millors.
Pel que fa als horaris, cal destacar les llargues jornades diürnes (de les 10h00 a les 19h00) de dissabte i diumenge, mentre que les nocturnes de divendres i dissabte es desenvoluparan entre les 23h00 i les 3h00. Així doncs, serà molt important saber administrar les forces de manera adequada.

Albert Cabanes, principal impulsor de la XTREM andorrana des dels seus inicis, va voler destacar l’evolució de la mateixa en l’àmbit internacional, aquestes eren les seves paraules: Estem a les portes d’iniciar la tercera edició de la nostra prova i el seu creixement ha estat impensable quan el 2008 començàvem a fer els primers esforços. En aquella primera edició van ser 18 els equips inscrits, l’any passat van ser 25 i en aquest 2010, poques hores després d’obrir les inscripcions s’havien assolit els 30 equips (inscrits), el màxim previst, quedant en espera d’alguna baixa d’última hora uns altres 15. Seguint amb les inscripcions no va voler passar per alt la diversitat de nacionalitats, 5 en total, destacant la presència, per primera vegada, d’un equip britànic: Es tracta de l’equip britànic 2WAB, amb tota una llegenda del trial 4x4 al volant del seu tot terreny, es tracta de Toni Baskill que als seus 75 anys d’edat segueix donant lliçons magistrals en les zones.
El màxim responsable de la prova andorrana no es va oblidar d’agrair la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria, de l’Automòbil Club d’Andorra i la dels sponsors que donen suport a la XTREM Challenge Andorra. A més de l’equip de 30 persones que durant les jornades de competició vetllaran pel bon funcionament de l’esdeveniment.

Pel que fa a la participació, cal destacar la presència d’equips andorrans que intentaran emular als millors especialistes, encara q(ue els de la categoria PREPARATS tindran com a objectiu prioritari decidir el títol de campió Copa TT 4x4 d’Andorra.

Així doncs la cita és a Sant Julià de Lòria divendres vinent al matí, a partir de les 8h00, quan començaran les verificacions tècniques que proporcionaran les primeres imatges impactants de vehicles de característiques espectaculars en posicions límit.

Classificacions provisionals de les diferents categories:
X-TREM:

1.-Albert Cabanes, 45 punts, 2.-Marc Ambor, 24 p., 3.-Eduard Aguilo, 20 p., 4.-Pere Ache, 16 p., 5.- , Ernest Raventos 12 p.
PREPARATS:
1.-David Choy, 38 punts, 2.-Josep Bringué, 32 p, 3.-David Alonso, 25 p., 4.-Isidre Cabanes, 19 p., 5.-Lluis Montserrat, 16 p.
SÈRIE:
1.-Miquel Grió, 27 punts, 2.-Joel Martinez, 25 p. , 3.-Antoni Fuentes, 25 p., 4.-Xavi Prats, 22 p. , 5.-Sergi Simó, 8 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF