La X-TREM CHALLENGE ANDORRA entre les millors d’Europa.

La tercera edició de la X-TREM CHALLENGE ANDORRA s’ha desenvolupat durant el passat cap de setmana (dies 8, 9 i 10) amb èxit rotund tant de participació com d’aficionats en les zones. Ni la pluja ni altres elements climatològics adversos, han frenat l’assistència d’aficionats al recorregut.
Els triomfadors de la prova han estat l’equip britànic 2WAB, amb Tony Baskill i David Needham al volant del seu Mercedes a la categoria X-TREM. Mentre que la categoria preparats ha estat dominada de principi a fi per l’equip espanyol Ursus Aventura d’Alberto Martin-Francisco Martin (Jeep).

La primera jornada de competició (divendres dia 8), va servir de primera presa de contacte, tant amb l’escenari com amb els rivals a batre. Precisament en aquesta jornada es van disputar zones per equips, formats per sorteig previ dels trenta cotxes inscrits, i algunes individuals molt ràpides. En les 4 hores nocturnes es van disputar les habituals proves d’orientació. Encara que era una etapa inicial en què les diferències havien de ser mínimes, si que va haver-hi algun participant que va perdre qualsevol opció a continuar. Els primers líders de la prova van ser els equips espanyols, Carles Barangé-Xavi Morlans (Land Rover) en X-TREM i Alberto Martin-Francisco Martin (JEEP) en PREPARATS

Les coses es van complicar en una segona etapa (dissabte dia 9) que es va iniciar amb un sol radiant i una temperatura variable, segons la part del circuit, encara que en general bona per a la pràctica del trial 4x4.
Van ser 9 hores de molt esforç en les diferents zones del traçat, que van tenir continuació a la nit amb 4 hores més d’activitat nocturna.
Al final d’aquesta llarga jornada es van començar a entreveure els favorits al triomf a cadascuna de les categories. En la X-TREM, Tony Baskill i David Needham, ja ocupaven la primera plaça amb 133.622 punts, seguits a certa distància del Toyota de l’equip francès Tip Toy 74 pilotat per Thomas Rivollet-Morgan Bozon. El primer equip andorrà entre els X-TREM era el format per Marc Ambor-Amandio Caçador (Nissan) en una excel·lent quarta posició amb un total de 171.360 punts.
Entre els PREPARATS, Alberto Martin-Francisco Martin (Jeep) amb 100.621 punts, van aconseguir mantenir el lideratge aconseguit el primer dia, davant els equips andorrans formats per Daniel Bringué-Sergi Simó (LandRover) amb 110.310 punts i David Alonso-Roger Troguet (Nissan) que acumulaven 112.452 punts.

Com dèiem, la pluja, boira, fred... es van apuntar al trial en una tercera jornada (diumenge dia 10) dantesca, tant per als participants com per als organitzadors. Han estat 9 hores en què els que van decidir seguir a ritme normal van deixar totes les forces que els quedaven a les zones, alguns dels participants han acabat esgotats. En aquest tercer dia de competició cal destacar l’equip andorrà Marc Ambor-Amandio Caçador (Nissan), que fent gala d’una gran regularitat es van situar en el podi final de la seva categoria. Baskill-Nedham i Martin-Martin van confirmar la seva posició al capdavant de les seves categories.

Albert Cabanes, màxim responsable de la prova, valora de manera molt positiva el desenvolupament de la mateixa, aquestes eren les seves paraules: Estem molt cansats però també molt contents de com s’ha desenvolupat la prova, no hi ha dubte que l’esforç ha valgut la pena. La reacció dels equips que han competit ha estat excel·lent i el que més valorem és que al final n’hi ha molts, que han vingut de molt lluny, que ja ens han demanat inscriure’s per a l’edició de la propera temporada. Després del que han patit a les zones que deixin Andorra amb la idea de tornar és per a nosaltres motiu d’una gran satisfacció. Per al pilot/organitzador andorrà, l’explicació d’aquesta reacció tan positiva a la prova de Sant Julià de Lòria cal cercar-la en el traçat del recorregut: És un traçat molt dur físicament, però intentem que la conducció sigui un punt important a les zones. No cerquem pendents impossibles sinó més aviat al contrari, que els obstacles es puguin superar a base d’esforç i estratègia al volant i usant els mitjans prèviament autoritzats. Això és una cosa que els pilots agraïm.

Després d’aquests comentaris, és de suposar que molt aviat es posarà en marxa la quarta edició de la X-TREM CHALLENGE ANDORRA. No hi ha cap dubte que Albert Cabanes i el seu equip posaran, com de costum, tot de la seva part perquè el 2011, Sant Julià de Lòria es converteixi durant un cap de setmana en el centre d’atenció dels aficionats europeus al Trial 4x4 X-TREM.

Classificació final del X-TREM CHALLENGE ANDORRA.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF