Àlex Machado subcampió de les WSK Master sèries.

Àlex Machado s’ha quedat a les portes d’aconseguir el triomf a les Winning Sèries Karting Master 2010 a la categoria MINI. L’actuació del pilot andorrà va estar marcada per dos tocs, sèries de qualificació i final, que el van allunyar del títol. Malgrat tot, el triomf va ser molt a prop i cal valorar de manera molt positiva el subcampionat aconseguit i les seves actuacions en general, en la seva estrena en un campionat internacional que a més està considerat com el campionat del món de l’especialitat.
Machado, una vegada confirmada la classificació pel Codi Deportivo Internacional, rebrà el seu trofeu a Monza durant una festa en què els pilots de F1 en actiu seran els encarregats de lliurar els esmentats trofeus.

El pilot d’AVRacers va iniciar la seva participació a les instal·lacions del circuit 7 Llacs, protagonitzant una sorprenent màniga d’entrenaments oficials. Es va situar a la segona posició de la seva sèrie a tan sols 72 mil·lèsimes del pilot grec Markos Psaltakis. A la combinada de les tres sèries es va situar a la sisena plaça. Un inici impecable.

Les sèries de qualificació van començar de manera sensacional, aconseguint el 2n lloc a la primera de les sèries. Tot semblava encarrilat, però les coses es van torçar de cop. A la segona sèrie, un toc amb un rival a falta de dues voltes va obligar l’Àlex a abandonar: al final 21a plaça i en les dues mànigues que restaven s’havia d’afinar. I ho va aconseguir, va completar en la 4a i 5a posició les esmentades mànigues, assolint la 13a posició en el global de les mànigues.
Així doncs, el pilot del programa junior del Karting de l’Automòbil Club d’Andorra havia d’iniciar la fase definitiva del meeting des d’un lloc complicat de la graella.

A la prefinal, Àlex tenia que solucionar una dura papereta: sortia des de la setena línia de la graella i havia d’assolir al grup davanter per mantenir les seves opcions al títol. La seva sortida va ser excel·lent i la seva progressió el va portar fins a la segona plaça a l’última volta. Però els últims metres no van ser tan positius per als seus interessos i finalment va haver de conformar-se amb la 5a plaça. Un bon resultat pensant en la final...

La carrera de Machado a la final va estar marcada per l’incident que es va produir al segon revolt del circuit: un revolt a dretes en què va arribar enmig de dos altres pilots. Els tres van sortir de la pista i es van veure superats per la resta de rivals. El pilot andorrà va treure el seu geni habitual, però no va ser suficient per arribar fins als líders de la prova.

Ens hem quedat a les portes d’aconseguir el títol... però crec que el balanç de la meva primera participació en un campionat internacional és molt positiva i cal seguir en aquesta línia. Era l’opinió d’un Macahado molt feliç malgrat no haver pogut aconseguir el títol. Moises Valles, el seu home de confiança, comentava d’aquesta manera l’actuació del seu pilot: Cal valorar de manera molt positiva el pas d’Àlex per les Master sèries, cal tenir en compte que ha estat la primera vegada que competeix amb els millors pilots del món de la seva edat i a ell fins i tot li queden dues temporades més a la categoria MINI.

A partir d’ara, Àlex Machado es centrarà al Campionat de Catalunya de l’especialitat de la categoria aleví. La propera cita serà el proper cap de setmana (dies 16 i 17) a la pista d’Alcarrás.

Classificacions del primer meeting del WSK Masters sèries 2010 / 60 Mini.
Entrenaments oficials:

1.-Danilo Albanese (I) 55.487 , 2.- Marcu Dionisios (GR) 55.584 , 3.- B.Illot Callum (GB) 55.647 , ..... 6.- Àlex Machado (AND) 55.719 ( fins a 56 classificats)
Sèries de classificació:
1.-Danilo Albanese (I), 6 punts, 2.- B.Illot Callum (GB), 7 p., 3.- Lorenzo Travisanutto (I), 14 p., ... 13.- Àlex Machado (AND) 32 p.
Prefinal:
1.- Marcu Dionisios (GR), 10 voltes 2.- Robert Shwartzamn (RUS), a 0.947, 3.- Lorenzo Travisanutto (I) a 1.007, ...5.- Àlex Machado (AND) a 2.400 .
Final:
1.- Lorenzo Travisanutto (I), 10 voltes, 2.- Marcu Dionisios (GR), a 0.299 , 3.- Otto Tjader (S) a 1.534 , ... 18.- Àlex Machado (AND) a 12.001 .